Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος στον φούρνο

…..διάφορα μπαχαρικά, φρέσκα μανιτάρια και μοτσαρέλα.

Υλικά

Κοτόπουλο 3-4 φιλέτα
Αυγα 3
Αλατι Κατά βούληση
Κάρυ Κατά βούληση
Μείγμα Βοτάνων Προβηγκίας Κατά βούληση
Κρεμα Γαλακτος 200ml
Μιξ Τυριών 50 γραμμάρια τριμμένο

Για την γέμιση
Μανιταρια 1 φρέσκο μεγαλο ή σε φέτες 6-7 μανιτάρια champignon
Μοτσαρελα 30 γραμμάρια

Για το πυρέξ
Βουτυρο Λίγο

Εκτέλεση 

Αρχικά παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα χαράζουμε πρώτα οριζόντια και στην συνέχεια κάθετα.
Στην συνέχεια κόβουμε από μία πλάκα βούτυρο ένα μικρό κομμάτι και βουτυρώνουμε το πυρέξ μας.

Αραδιάζουμε στο πυρέξ τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα ξεχωριστό μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι, το κάρυ, το μείγμα μπαχαρικών Προβηγκίας και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το τριμμένο τυρί και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα μας το κοτόπουλο. Στο μεταξύ κόβουμε σε 6 λεπτές φέτες την ντομάτα, σε 6 λεπτές φέτες το φρέσκο μανιτάρι και σε 5 μετρίου πάχους φέτες την μοτσαρέλα.

Βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο τα μανιτάρια και στην μέση του πυρέξ τις φέτες μοτσαρέλας.
Προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλάτι. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Τι είναι το μείγμα βοτάνων Προβηγκίας και που θα το βρώ
Τα φυτά που παραδοσιακά υπάρχουν στο μείγμα είναι θυμάρι, δεντρολίβανο, θρούμπι, μαντζουράνα, βασιλικό, ρίγανη, μάραθο, δάφνη, φασκόμηλο και λεβάντα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για ψητά κρέατα, κεμπάπ και ψητά ψάρια. Θα ξετρελαθείτε απο τη γεύση που δίνει στα φαγητά. Το βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να προσθέσετε και σπιτικό κύβο κοτόπουλου για έξτρα γεύσή.

Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΚέικ Ροδάκινο χωρίς ψησιμο
Επόμενο άρθροΚάτι νόστιμο και υγιεινό, χωρίς ψήσιμο, καταπληκτικό…ένα σνακ για το γραφείο και για το σχολείο