Συστατικά
1,5 k σουπιές καθαρισμένες
3 κιλά άγρια χόρτα ή σταμναγκαθι, κομμένα
1 ½ – 2 φλιτζάνια ελιές Καλαμών σε ξύδι
3-4 ολόκληρες κόκκινες πιπεριές 
Μελάνι από 3 σουπιές, αν υπάρχει
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό ντομάτας από κόκκινες ντομάτες
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι 
Αλάτι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
Κόβετε σουπιές σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε πήλινο δοχείο. Προσθέστε σκόρδο, κοκκινες πιπεριές(τσίλι), μελάνι, ελιές μια κουταλιά της σούπας, ελαιόλαδο και χυμό ντομάτας. Ανακατέψτε απαλά για να τα συνδυάσετε.
Σκεπάστε και ψήστε για περίπου 45 λεπτά. Βγάτε από το φούρνο, προσθέστε τα χόρτα και ανακατέψτε. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.

Φωτό

Προηγούμενο άρθροΣυκαλάκι σπιτικό…από τα χέρια της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΑπό το Ωραιώτερο ΜΙΛΦΕΙΓ που θα έχετε φτιάξει από την ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!