Κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες στο φούρνο

Συστατικά:

4 μπούτια κοτόπουλου
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τους μηρούς κοτόπουλου, τους αλατοπιπερώνουμε και τους ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε και τα κρατάμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε λωρίδες και το ψήνουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κοτόπουλο. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα πυρεξ και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο. Χτυπήστε τις σκελίδες σκόρδου με λίγο αλάτι, μαϊντανό και μπαχάρι σε ένα μπλεντερ. Προσθέτουμε το ζωμό και το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε επίσης μια μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού. Βάζουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200º C.

Αφήνουμε περίπου 45 λεπτά, θα εξαρτηθεί λίγο από το μέγεθος των μηρών κοτόπουλου και του φούρνου.
Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τα τηγανίζουμε σε παρτίδες σε μπόλικο λάδι και μόλις τηγανιστούν και στραγγίσουν τις βάζουμε με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες. Για να φαίνεται το κοτόπουλο καλύτερα, το ποτίζω κάθε τόσο με τον δικό του χυμό. (3 ή 4 φορές το
αναποδογυρίζουμε). Για να ελέγξουμε ότι είναι έτοιμο πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κρέας βγαίνει εύκολα από το κόκκαλο.

Καλή Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΧοτ ντογκ με μπέικον
Επόμενο άρθροΚέικ βουτύρου με Μπράουνι…Σίγουρα οι φίλοι ή η παρέα σας δεν θα το ξεχάσουν.