Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια πάνω από μαργαριταρένιο κους κους

Κυριακάτικο γεύμα. Πικάντικο κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια πάνω από μαργαριταρένιο κους κους..με σαλάτα κόκκινο λάχανο, αγγούρι, ραπανάκια και ντομάτες σταφυλιού.

Υλικά

για το κοτόπουλου
6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα. ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθη.
Μαρινάδα –
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κσ σκόνη τσίλι
2 κουταλιές χυμό λάιμ
1 κσ ξύσμα λάιμ
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Συνοδευτικά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι
μερικές κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, ρίξτε το κοτόπουλο στην μαριναδα τοποθετήστε σε μια σακούλα  και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για να μαγειρέψετε είτε στη σχάρα είτε να μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι. Αφήστε να ξεκουραστείτε.
Κόψτε σε κομμάτια ενώ μαγειρεύονται οι πιπεριές και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε την κίτρινη πιπεριά, πορτοκαλί πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλατίζουμε με λίγο ζωμό κοτόπουλου και το αφηνουμε μεχρι μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέστε κρέμα γάλακτος.
Αφήστε να μειωθεί. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι.
Για να σερβίρετε βάλτε το πάνω από το κουσκούς και γαρνίρετε με κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο- η συνταγή των μαμάδων μου

1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες.
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
1/4 φλιτζάνι παρφένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά 2 κουταλιές φρέσκο ​​άνηθο
Τοποθετήστε το λάχανο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε ξύδι, λάδι αλάτι και πιπέρι και άνηθο εάν χρησιμοποιείτε.
Περιχύνουμε το λάχανο.
Καλύτερα να μαριναριστεί για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Έχει καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία
δωματίου.

Ελπίζω να το απολαύσετε
Πρόσθεσα αγγούρι, ραπανάκια και ντοματίνια επίσης. Αλάτι, πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπουγιουρντί με Τυριά Νάξου
Επόμενο άρθροΝόστιμα ατομικά τυροψωμάκια