Πικάντικο κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο, με κόκαλο – 500 γραμμάρια

Για μαρινάρισμα:
– Αλάτι-3/4 κουταλάκι του γλυκού
– Τριμμένο πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

– Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα – 2 .
– Αποξηραμένο κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένα – 1.
– Πράσινες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες – 2.
– Σκελιδες σκόδορ λιωμένες – 3
Ντομάτες, ψιλοκομμένες – 2 μεσαίες
Πατάτες, σε κύβους – 2 μεσαίες
– Γάλα καρύδας – 200 ml
– Αλάτι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
– Σκόνη πιπεριού – μια πρέζα
– Χυμό λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού
– Κόλιανδρο ψιλοκομμένο – 2 κουταλιές της σούπας
– Λάδι – 4 κουταλιές της σούπας

Παρασκευή:

– Μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά.
– Κόψτε τα κρεμμύδια, τα πράσινα τσίλι, το αποξηραμένο κόκκινο τσίλι, τις ντομάτες και τα
φύλλα κόλιανδρου.
– Ξεφλουδίστε και ψήστε τις πατάτες. Βάλτε τες σε νερό για να μην μαυρίσουν

Διαδικασία:

– Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
– Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά έως ότου παρουν ημιδιαφανες χρώμα.
– Προσθέστε τα ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι & κόκκινα τσίλι, ανακατέψτε και τηγανίστε για ένα λεπτό.
– Τώρα προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά έως ότου
εξαφανιστεί η μυρωδιά.
– Προσθέστε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατέψτε καλά και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά έως ότου ροδίσουν τα κομμάτια κοτόπουλου,
– Βάζουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε το ξανά.
– Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτά για περίπου 3 λεπτά έως ότου οι ντομάτες
μαλακώσουν.
– Τώρα προσθέστε το γάλα καρύδας, ανακατέψτε καλά και καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φλόγα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
– Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει, αλατοπιπερώστε, εάν απαιτείται, προσθέστε χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
– Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για ένα ή δύο λεπτά.

Δείτε το βιντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜεταξένια Σάλτσα Σκόρδου
Επόμενο άρθροΟ πιο ωραίος Μουσακάς που έχω φάει