Πιλάφι κοτόπουλου

Υλικά

Στήθος κοτόπουλου 700 γρ
Ρύζι 300 γρ
Κρεμμύδι 1 τεμ.
Καρότο 2 τεμ.
1/2 κουτι ντομάτες σε κονσέρβα (ή 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας)
Βούτυρο 50 γρ
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Ρίγανη ½ κουταλάκια του γλυκού
Αλατι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

1 ώρα 30 λεπτά

Για αρχή κόβουμε το κοτοπουλο σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι στη φωτιά και τηγανίζουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια .
Βάζουμε το καρότο σε ένα μικρό τρίφτη και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε το στήθος κοτόπουλου. Επίσης εδώ προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε.
Μεταφέρετε το ρύζι και τα τηγανητά λαχανικά σε ταψί λιπασμένο με βούτυρο. Ρίξτε βραστό νερό πάνω στο ρύζι, έτσι ώστε το νερό να καλύψει το ρύζι 1-2 εκατοστά. Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες με ένα πιρούνι και ένα φλιτζάνι νερό (ή πάστα ντομάτας διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό)

Προσθέστε το κοτόπουλου πάνω από το ρύζι, στη συνέχεια σκεπάστε το δίσκο με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το περιττό υγρό. Ας μην ανακατευτούμε!
Σερβίρετε το πιλάφι κοτόπουλου με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με καρύδα
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με κρεμώδη γέμιση