Πιπερόπιτα με σφολιάτα

Μια κλασική γεύση που ποτέ δεν απογοητεύει! Η τραγανή σφολιάτα αγκαλιάζει τρυφερά την πικάντικη γέμιση πιπεριάς, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσεων που θα σας ξετρελάνει. Ιδανική για ζεστό ή κρύο σνακ, η πιπερόπιτα με σφολιάτα είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
• 200 γραμ. γκούντα, τριμμένη
• 150 γραμ. ρεγκάτο, τριμμένο
• 50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
• 150 γραμ. κασέρι, τριμμένο
• 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
• 2 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος, ή 200 ml
• 2 αυγά • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωταρω κρεμμύδι και πιπεριές διάφορες….σε ένα μπολ βάζω τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω ελαφρά…ρίχνω μέσα ότι τυριά είχα(εγώ δεν τα είχα όλα)ρεγγατο,μιξ τυριών,λίγο μυζήθρα,έριξα και παριζα σε λεπτές φέτες,βάζω το μείγμα μέσα στα τυριά…
Σε ένα πιρεξ βάζω το πρώτο φύλλο,ρίχνω μέσα το μείγμα και από πάνω το άλλο φύλλο…βάζω λάδι,το τρυπάω λίγο το φύλλο και ρίχνω το σουσάμι…στον φούρνο για 40 λεπτά…και έτοιμο….

Καλή απολαυσηηηηηηηηηη 💕💕

ΠΗΓΗ: Dhmhtra Karanikolh

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Μπρίος…νόστιμο, απλό και επίσης εξαιρετικό ως γεμιστό.
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες με ελαιόλαδο…