Πιροσκί Πατάτας

Πιροσκί Πατάτας: Φτιάξτε αυτό το δημοφιλές ρωσικό σνακ γεμιστό με πατάτες, κρεμμύδια και βότανα! Ιδανικό για πρωινό!

Υλικά

για το ζυμάρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κσ αλάτι
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1/2 κρασοπότηρο λάδι

Για την γέμιση
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμυδάκια ξερά
Μαϊντανό ρίγανη
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι

Σε ένα μπολ ρίχνω ένα ποτήρι χλιαρό νερό, μαγιά, ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύω και το αφήνω
15 λεπτά
Μετά ρίχνω το υλικο μου στο μίξερ και ρίχνω αλάτι μία κουταλιά της σούπας ένα κιλό αλεύρι ένα ποτήρι νερό και
μισό κρασοπότηρο λάδι τα ζυμώνω αν χρειαστεί ρίχνω νερό λίγο ακόμα
Αφηνω σκεπασμένη τη ζύμη δύο ώρες

Για την γέμιση
Εχω βράσει τις πατάτες τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ρίχνω αλάτι πιπέρι και τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια ξερά και Μαϊντανό με δύο κουταλιές της σούπας λάδι
Ενώνω τα βότανα με τις πατάτες ρίχνουν ρίγανη

και ανοίγω μικρά μπαλάκια σε στρογγυλό σχήμα τα γεμίζω

και τηγανίζονται σε μπολικο ηλιέλαιο όταν κάψει και μετά χαμηλώνω να ψηθεί μέχρι μέσα

Η Συνταγή είναι της Κυριακη ΜανηΜπαχάρι και κανέλα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιροσκί με κιμά

Πιροσκί με κιμά

Υλικά

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως και λίγο περισσότερο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του νερού νερό χλιαρό
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 αυγό
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηρακι του κρασιού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά αν δεν έχει καθόλου υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη το νερό χλιαρό και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μάγια.

Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι το βούτυρο και το αυγό .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας καλά .
Όταν γίνει μία λεία και ελαστική ζύμη όχι πολύ σφιχτή τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μία ώρα.
Έπειτα ζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ,τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και αυτά γύρω στα 15 λεπτά.

Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε σχετικά λεπτά φιλαράκια βάζουμε μία κουταλιά της σούπας κιμά τα διπλώνουμε στα δύο και τα κλείνουμε καλά γύρω-γύρω.
Για να μην κολλάνε αλευρώνουμε κάθε φορά τα χέρια μας.

Τα ακουμπάμε σε ένα δίσκο αλευρωμένο μέχρι να κάνουμε όλη τη ζύμη και κατόπιν τα τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο.
Το λάδι πρέπει να έχει κάψει πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα και το πιροσκί να μη μένει εντελώς βυθισμένο πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣουπιές με χόρτα
Επόμενο άρθροΤα κολοκυθάκια σαν φαρμακευτικό βότανο δείτε γιατί