Συστατικά Γέμισης
900 gr πατάτες
220 gr τυρί Cheddar τριμμένο
6 φέτες μαγειρεμένο μπέικον χοντροκομμένο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
2κσ βούτυρο
2-3 κσ ξυνή κρέμα ή γιαούρτι
2-3 κσ τυρί κρέμα
1 κσ αλάτι για την κατσαρόλα για τις πατάτες

Mixing potatos and shredded cheese for pierogi filling.Για την γέμιση της πιρόγας, οι πατάτες κοβονται σε κύβους και βράζουν σε αλατισμένο νερό

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το βούτυρο και βάζουμε και λίγο λιπος που έβγαλε το μαγειρεμένο μπεικον και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με όλα τα άλλα συστατικά σε ένα μπόλ και τα πολτοποιούμε.

Όσο να κρυώσει η γέμιση μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε τη ζύμη.

Bowl of ingredients for pierogi dough.Συστατικά για την Ζύμη

  • 3 κουπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 3-4 κσ ξυνή κρέμα ή γιαούρτι
  • 1 κσ αλάτι
  • 1-2 κγ γάλα (δεν χρειάζονται πάντα)

Αναμίξετε τα όλα μαζί για τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο περισσότερο γάλα ή νερό αν χρειαστεί.

Μόλις έχετε μια ωραία μπάλα ζύμης , τυλίξτε την και αφήστε το  στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Ball of pierogi filling.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αρχίσετε να αρχίσετε να φτιάχνετε μπάλες μεγέθους 1,5 έως 2,5 εκ από την γέμιση που είχατε στο ψυγείο.

Ball of pierogi dough with rolling pin.

Βγάλτε τη ζύμη και βάλτε την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

Εκει αρχίστε να ανοίγετε την ζύμη με ένα πλάστη και προσπαθήστε να την κάνετε όσο πιο ελαστική μπορείτε τραβωντας την προς τα πίσω

Cutting out pierogi dough.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα ποτήρι , ίσως 8-9 εκ σε διάμετρο, για να κόψω τη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ σε αυτό το σημείο.

Pierogi filling on pierogi dough.Όταν τοποθετείτε το γέμιση στη ζύμη για να φτιάξετε αυτές τις πιρόγες, θα πρέπει να τεντώσετε το ένα ακρο πάνω άλλο άκρο της ζύμης για να καλύψετε τη γέμιση.

Μπορεί να χρειαστείτε μόνο λίγο νερό στις άκρες των δακτύλων σας για να βοηθήσετε να στεγανοποιήσετε κάθε πιρόγα σφιχτά.

Crimping pierogi edges with a fork.

Κάθε πιρόγα θα είναι ένα ημικύκλιο σε αυτό το σημείο και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να σφραγίσει κάθε πιρόγα θα του δώσει μια ωραία ομοιόμορφη εμφάνιση.

Use biling salted water to make pierogi.

Τις ζύμες αυτές τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, όπως τα ραβιόλια.

 

Pierogi on a cooling rack.

Αφήστε τις βραστές αυτές ζύμες να στραγγίσουν και να κρυώσουν σε ένα ράφι.

Browning pierogi in a frying pan.Τηγανίστε και δώστε χρώμα στις πιρόγες σε λίγο ζεστό βούτυρο, λίγο πριν τις σερβίρετε.

Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι αυτό το γευστικό μίγμα, και εφόσον τις τηγανλισετε με μία ξυνή κρέμα ή γιαούρτι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι θα σας στείλει στον παράδεισο γευστικά.

Plate of Pierogi with sour cream in center.
Προηγούμενο άρθροΠάτατοκροκέτες “Μετσοβόνε”
Επόμενο άρθροΠατάτες με Κιμά και Μπεσαμέλ τυριού-κάρυ