Πιτάκια Γιαουρτιού

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
250 γραμμάρια μαργαρίνης
600 γραμμάρια αλεύρου
200 γραμμάρια σκληρού τυριού
200 γραμμάρια τυρί cottage
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
κόκκινο πιπερι
ρίγανη
μαϊντανός

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Ανακατέψτε το βούτυρο, προσθέστε το αυγό και το γιαούρτι και χτυπήστε τα πάντα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τριμμένο σκληρό τυρί, το τυρί cottage, το αλεύρι, τη ζάχαρη
και το μπεικιν παουντερ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη
και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Ανοιξτε με τον πλάστη την ζύμη σε μία παχιά κρούστα ενός εκατοστού. Με ένα ποτήρι κάντε ένα μικρό
κύκλο και βάλτε σε ένα ταψάκι που είναι στρωμένο με μία λαδόκολα.
Βουρτσίστε τα πιτάκια με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό και ρίγανη
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΠάστα με δύο είδη σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤέλειο και εύκολο Κέικ Σοκολάτας