Πιτσάκια Σαλιγκάρι

Υλικά

Για τη ζύμη
2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
½ κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
σαλτσα
όποιο αλλαντικό θέλετε ( εγώ συνήθως βάζω γαλοπούλα)
κασέρι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη( εγώ βάζω κόκκινη)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα ρολό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.
Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).

Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε τα αλλαντικά , το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες.
Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα σοκολάτας, η οποία παρασκευάζεται με λίγο διαφορετικό τρόπο από τον παραδοσιακό.
Επόμενο άρθροΦρέσκο, χειροποίητο, αρωματικό…panettone για το Πάσχα!!