Το κοτόπουλο των KFC

Αν αγαπάτε το κοτόπουλο με KFC, αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
Οι λωρίδες κοτόπουλου είναι απίστευτα νόστιμες, μυρωδάτες και ζουμερές 🤤

Συστατικά:

Φιλέτο κοτόπουλου – 500 g
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας. (+1 κουταλάκι του γλυκού για μαριναρισμα)
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σκόρδο σκονη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καρύκευμα για κοτόπουλο – 1 κουτ.
Σκονη τσίλι – για γεύση (όσο θέλετε καυτερο)
Αλεύρι – 200 g
Λάδι – για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή:

1. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε.
2. Θα μαρινάρουμε φιλέτα σε εκείνα τα μπαχαρικά που συναντάμε συχνά σε παρόμοιες συνταγές. Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, ρίξτε μισό ποτήρι νερό, ανακατέψτε τη μαρινάδα.
Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε κοφτες κουταλιες κουταλάκια του γλυκού.
3. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο πιο λεπτό το κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα μαριναριστεί και θα
τηγανιστεί.
4. Βάζουμε το φιλέτο στη μαρινάδα, αφήνουμε 1-2 ώρες.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας πάπρικα.
6. Τυλίξτε τις μαριναρισμένες λωρίδες σε αλεύρι.


Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι πάνω από τον νεροχύτη.
7. Δοκιμαστε το λαδι εάν ετοιμο βαζοντας το παναρισμένο κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λάδι. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, ανασηκώστε το τρυπητό και αφήστε όλο το λαδι να στραγγίσει.
Τυλίξτε ξανά το κοτόπουλο σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
8. Απλώστε τις λωρίδες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι.
Οι λωρίδες κοτόπουλου όπως στο KFC είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα, φρέσκα λαχανικά
και μυρωδικά. (Μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο, μόνο που είναι πιο νόστιμο).

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ με βάση τον καφέ και τα καβουρδισμένα καρύδια
Επόμενο άρθροΥπέροχα Μπαστουνάκια Μελιού