Πλαστός

Υλικά

750 γρ Χόρτα διάφορα όπως σπανάκι, μυρώνια, καυκαλίθρες, πράσα, άνιθο, μαϊντανός, κρεμμύδια φρέσκα κ κολοκυθολούλουδα
λίγο αλάτι,
πιπέρι,
ελαιόλαδο
450 γρ τυρί φέτα
1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκάλευρο
1 αυγό

Για το χυλό
2 ποτήρια του νερού αλεύρι από καλαμπόκι
2 ποτήρια του νερού αλεύρι σκληρό φούρνου το κίτρινο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα φαγητού,
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο,
βιταμ
νερό όσο τραβήξει

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα χόρτα μαζί σε μια λεκάνη τα ανακατεύουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο τυρί φέτα κ ένα φλιτζάνι του καφέ καλαμποκάλευρο και το αυγό.

Για τον χυλό

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι από καλαμπόκι το σκληρό αλεύρι, αλάτι, σόδα φαγητού, ελαιόλαδο, βιταμ για το τέλος κ νερό όσο τραβήξει να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός η το χέρι τα υλικά για το χυλό μας.
Κατόπιν, βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36 εκ. και απλώνουμε το μισό μείγμα του χυλού.

Αφού λαδώσουμε λίγο την παλάμη μας, πιέζουμε το χυλό ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, ώστε να έχει το ίδιο πάχος φροντίζοντας να πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι τα χόρτα, ώστε να μην χάσει πολλά υγρά.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα υγρά από τα χόρτα που έχουν μείνει στο μπολ στο χυλό που αφήσαμε στην άκρη, ώστε να τον αραιώσουμε λίγο ακόμα.

Τέλος, απλώνουμε το χυλό πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε λαδι και βούτυρο κομματάκια

και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Καλή επιτυχία κ καλή εβδομάδα με υγεία!

ΠΗΓΗ: Νικόλ Κηρύκου

Προηγούμενο άρθροΑφράτα κεκάκια για την θάλασσα
Επόμενο άρθροΣούπα Βελουτέ κοτόπουλο!