Σοκολατένιο κεικ με γλάσο καραμέλας

Συστατικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

για γλάσο/γαρνιρίσματα καραμέλας:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

κάνει 3-4 400ml οβάλ πλαστικό δοχείο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, baking powder, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, αυγό, λάδι, ξύδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μετά στραγγιζουμε το υγρό μείγμα μέσα σε ένα μπολ και ανακατευουμε με μια λαστιχενια σπάτουλα.
Αδειαζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή σε μια φόρμα μεγαλύτερη αφού τα λαδώσουμε πρώτα και τα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυωσουν καλά.

Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα εβαπορε, corn flour, καστανή ζάχαρη, 2 αυγά και ανακατευουμε καλά.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεθουμε μεχρι να πηξει και στο τελος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω απο τα κεικ ισωνουμε και τα βαζουμε ψυγείο να κρυώσουν

Βγάζουμε και σερβίρουμε

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακή και νόστιμη πατατόπιτα, όλη η οικογένεια λάτρεψε αυτή τη συνταγή
Επόμενο άρθροΚεμπάπ κρασάτο με πολέντα