Τούρτα με γέμιση τυριού-καρύδας και κρέμα σοκολάτας

Η Συνταγή είνα της Erika Oszuszki

…για τους λάτρεις των σοκολατένιων γλυκών και όχι μόνο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να ετοιμάσετε αυτό το απίστευτο γλυκό, γεμάτο γεύση σοκολάτας. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο συνδυασμό γεύσεων. Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ταψί 20*35 εκ.

Υλικά

Αυγά – 5, μια πρέζα αλάτι
Ασπράδια αυγών – 2 (μένουν από τη γέμιση)
Ζάχαρη – 120 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Αλεύρι – 120 g
Κορν φλαουερ – 40 g
Κακάο – 40 g
Μπέικιν πάουντερ – 10 g
Γιαούρτι – 60 g

Μαύρη σοκολάτα – 60 g

Για τη γέμιση:
Τυρί κρεμα ή κοτατζ – 400 g
Κρόκοι αυγών – 2
Ζάχαρη – 70 g, ή για γεύση
Βαν. ζάχαρη – 10 g
Κορν φλαουερ – 30 g
Τριμμένη καρύδας – 50 g

Για την κρέμα
Γάλα – 400 ml
Σκόνη κρεμας σοκολάτας Γιωτης – 1 συσκευασία
Κορν Φλαουερ – 10 g
Ζάχαρη – 60 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Μαύρη σοκολάτα – 50 g
Βούτυρο – 150 g

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν για να σχηματιστεί μια μπάλα.
Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε γιαουρτι Τοποθετούμε τα σχηματισμένα μικρά μπαλάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτι ψησιματος (προσπαθούμε να γεμίσουμε τον πάτο του ταψιού με μπαλάκια (αλλά όχι κολλητα).
Μπορείτε απλά να καλύψετε τη φόρμα σας και να την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου ή να τη βάλετε στο ψυγείο .

Ετοιμάζουμε το κεικ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι στα αυγά και δύο ασπράδια και αρχίστε να χτυπάτε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας-σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με κορν φλαουερ, μπέικιν πάουντερ και κακάο σε σκόνη. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψί ώστε να καλύψει τις μπάλες μας. Μπορεί κάπου να φαίνεται το πάνω μέρος των μπάλων, αλλά η ζύμη θα φουσκώσει και θα τα καλύψει όλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλαουερ την κρεμα γιωτης και ανακατέψτε με μια μικρή ποσότητα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και βάλτε τη φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε βαν. ζάχαρη. Προσθέστε τη σοκολάτα (αν η σοκολάτα είναι σκληρή, μπορείτε να την τρίψετε και να την προσθέσετε στη ζεστή πουτίγκα) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε και το βούτυρο και τη κρέμα (λίγο). Στη συνέχεια ανακατεύουμε και χτυπάμε και τα δυο μαζι μέχρι να γίνει κρέμα. Βάλτε την τελική κρέμα στη ζύμη και απλώστε την.
Διακοσμήστε όπως θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είνα της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΜuffins σοκολάτας…το σημερινό πρωινό, το οποίο μοιράζομαι μαζί σας!