Κρουσανάκια με μαρμελάδα 😋👍

Η ζύμη δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε το ψήσιμο αμέσως μετά το ζύμωμα. Πολύ εύκολο και γρήγορο.

✅ Υλικά:

1 πακέτο (200 g) βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
10 γρ. ξηρή μαγιά
μαρμελάδα ή άλλη γεμιση σύμφωνα με το γούστο σας.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Έτσι τα κορυασανακια θα γίνουν υπέροχα. Ρίχνουμε τη ξερή μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα χοντρό τρίφτη τρίψτε το βούτυρο απευθείας στο μπολ με το αλεύρι. Τώρα χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε το αλεύρι με βούτυρο μέχρι να γίνει ψίχα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε τη μάζα των αυγών στην έτοιμη ζύμη, ζυμώνουμε.

Η έτοιμη ζύμη μπορεί να μείνει λίγο, για 10-15 λεπτά, ώστε να «συνέλθει». Στη συνέχεια απλώστε ένα μέρος της ζύμης σε κύκλο, αλείψτε με μαρμελάδα ή οποιαδήποτε γεμιση της επιλογής σας αφήνοντας τις άκρες στεγνές και κόψτε σε τριγωνα όπως θέλετε.
Τώρα τυλίγουμε τα ρολά και τα βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Μπορείτε επίσης να κόψετε πρώτα τη ζύμη σε τριγωνα και στη συνέχεια να αλείψετε το καθένα με μαρμελάδα.
Εξαρτάται από τη συνοχή της μαρμελάδας και τις προτιμήσεις σας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦονταν με μελομακάρονα που περίσσεψαν
Επόμενο άρθροΕίναι η καλύτερη Τούρτα Κωκ χωρίς σιρόπι