Γαλλική τάρτα μήλου

Υλικά

180 g αλευρι λευκό
60 ζάχαρη άχνη
100 g κρύου βουτύρου
5 γρ. Ζάχαρη βανίλιας

6 μεσαία μήλα
50 γραμμάρια κρυσταλικής ζάχαρης
50 γρ. Βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, βανίλια, κα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια βούτυρο στο αλεύρι και εφόσον τα αλευρώσουμε λίγο το τρίβουμε στο τριφτη μέσα στο ίδιο το αλεύρι.
Αρχίζουμε το ζυμώνουμε με το χέρι ενώ ρίχνουμε στο χέρι μας σιγα 2-3 κσ νερό μέχρι
να πάρουμε μια συνοχή ζύμης την διαμορφώνουμε σε ένα κυκλικό δισκο την τυλίγουμε σφιχτά σε μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε το μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια σφήνες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να λιώσει. Δεν την
ανακατεύουμε απλά κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί παντού μέσα στο τηγάνι.
Αφού λιώσει η ζάχαρη τότε με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να πάει παντου.
Εφόσον η ζάχαρη πάρει το χρώμα καραμελας προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει


Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε την βανίλια και μετα την κανελα.
Βάλτε την θερμοκρασία στην πιο χαμηλή και αρχίστε να τοποθετείτε τα μήλα κυκλικά.


Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε έτσι για 10 λεπτα σε χαμηλή φωτιά.


Πάνω σε μια λαδόκολα ανοίξτε την ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα λίγο μεγαλύτερη από
μέγεθος του τηγανιού σας. Βγάλτε το τηγάνι απο την φωτιά σκεπάστε με την ζύμη διπλώστε τις άκρες προς τα μεσα τρυπήστε με ένα πηρουνι

 

απο πάνω και ψήνετε 25-30 λεπτά σε φουρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζετε απο το φουρνο αφηνετε 2-3 λεπτα και αναποδογυρίζετε και ετοιμηηηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠιτούλες στο τηγάνι με φέτα και δεντρολίβανο
Επόμενο άρθροΑλμυρή τούρτα…εύκολη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή