Τα Κοκάκια του BakeiT (27 Κομμάτια )
Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou
Αχ, τα Υπέροχα Κοκάκια του Bake it! Μόνο η σκέψη τους φέρνει ένα ζεστό χαμόγελο στα χείλη μου. Από την πρώτη δαγκωνιά, νιώθεις την τέλεια ισορροπία τραγανής κρούστας και μαλακού, αφράτου εσωτερικού. Η γεύση; Αξεπέραστη! Σοκολατένια, βουτυρένια, με μια πινελιά βανίλιας που απογειώνει το σύνολο.
Τα Υπέροχα Κοκάκια είναι ένα αγαπημένο γλυκο που προσφέρει μια γλυκιά και τραγανή εμπειρία. Ας δούμε τί τα κάνει τόσο ξεχωριστά:
Γεύση: Η πλούσια σοκολάτα αγκαλιάζει τα μαλακα μπισκότα, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική αρμονία. Η ισορροπία γλυκιάς και πικρής γεύσης είναι τέλεια, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο.
Υφή: Τα μπισκότα είναι μαλακα και διατηρούν την υφή τους ακόμα και μετά από λίγο χρόνο. Η σοκολάτα είναι λιώμα και αγκαλιάζει τα μπισκότα, δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς.
Νοσταλγία: Τα Υπέροχα Κοκάκια αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ για πολλούς Έλληνες, φέρνοντας αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.
Είτε ψάχνετε ένα γλυκό για να απολαύσετε μόνοι σας, είτε για να μοιραστείτε με αγαπημένα πρόσωπα, τα Υπέροχα Κοκάκια του Bake it είναι η τέλεια επιλογή. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα!
Υλικά
Για την Βάση των Κοκ
6 Ασπράδια Αυγών
40 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
6 κρόκους Αυγών
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμενα)
50 γρ Κορν Φλαουρ(κοσκινισμενα)
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
350 γρ Γάλα πλήρες
210 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
2 Βανίλιες
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ Κορν Φλαουρ
2 Αυγά
Για το Σιρόπι
100 γρ Νερό
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ Σιρόπι απο Γλυκό κουταλιού κεράσι ή Κονιάκ
Για το Γλάσο Σοκολάτας
100 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
125 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
1 κουτ γλυκού Μέλι
Λευκή Σοκολάτα για Διακόσμηση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση για τα κοκάκια όπου στον κάδο του μίξερ όπου θα πρέπει να είναι στεγνός και πολύ καθαρός
ρίχνουμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε στα σφιχτή μαρέγκα
Ετοιμη και σφιχτή η μαρέγκα μας όπως βλέπετε την αδειάζουμε σε ένα καθαρό μπολ την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε
Στη συνέχεια στον ίδιο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα
Οταν έχει αφρατέψει το μείγμα μας σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε μία σπάτουλα απαλά ώστε να μην χαθεί ο όγκος στον αυγών
Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθει στο μείγμα
Τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα αερινο μείγμα
Για να έχουμε ομοιόμορφες βάσεις για τα κοκάκια μας παίρνουμε μία λαδόκολλα την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 5 εκατοστών κάνουμε κύκλους με ένα μολύβι
Στη συνέχεια αν αποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τους κύκλους
Με αυτό τον τρόπο εύκολα και γρήγορα δημιουργούμε τις βάσεις για τα κοκάκια στο ίδιο σχήμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς για 13 λεπτά.
Οσο ψήνονται οι βάσεις για τα κοκάκια πάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπου και θα τα γεμίσουμε
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και της βανίλιες και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το corn flower και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα
Οταν έχεις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα γάλακτος προσοχή όχι να κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε στο να πάρουν θερμοκρασία και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει και να σφίξει η κρέμα μας
Οταν έχουμε μία βελούδινη κρέμα την αδειάζουμε σε ένα σκεύος σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς
Ετοιμα ψημένα για τα κοκάκια μας τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να κρυώσουν για να τα συναρμολογήσουμε
Οταν πλέον έχει κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής στην αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να αφρατέψει
Επίσης έχουμε φτιάξει ένα ελαφρύ σιρόπι με ζάχαρη και νερό όπου το βράσαμε για δύο λεπτά από τη στιγμή του βρασμού το αφήσαμε να κρυώσει
εντελώς και στη συνέχεια προσθέσαμε λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κερασί
Εχω να αποδογυρίσει τις μισές βάσεις από τα κοκάκια που φτιάξαμε και την σιροπιάζουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε
Επειτα βάζω την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω ότι σιροπιασμένες βάζεις από τα κοκάκια που φτιάξαμε με μία γενναιόδωρη ποσότητα
Στη συνέχεια σκεπαζω την κρέμα με τις υπόλοιπες βάσεις από τα κοκάκια που φτιάξαμε οι οποίες δεν χρειάζονται σιρόπιασμα
Για επικάλυψε έχω φτιάξει ένα γλάσο σοκολάτας όπου έχω λιώσει κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα γάλακτος με μέλι και το αφήνω να κρυώσει
Το μυστικό για το συγκεκριμένο γλάσο είναι να το αφήσετε να ψιλοπήξει ώστε να στέκεται ομοιόμορφα επάνω στα κοκάκια πριν τα βουτήξετε
Γλασάρουμε όλα τα κοκάκια και διακοσμούμε με λευκή κουβερτούρα, τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και το γλάσο και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε