Γεμιστά κουλούρια

Συστατικά:

1 πακέτο (200 g) βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
10 γρ. ξηρή μαγιά
μαρμελάδα ή μαρμελάδα, μαρμελάδα σύμφωνα με το γούστο σας.

Πως τα κάνουμε:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ για να κορεστεί με αέρα.
Έτσι τα κουλουράκια θα γίνουν υπέροχα. Ρίχνουμε τη ξερή μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα χοντρό τρίφτη τρίψτε το βούτυρο απευθείας στο μπολ με το αλεύρι. Τώρα χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε το αλεύρι με βούτυρο μέχρι να γίνει ψίχα.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε τη μάζα των αυγών στην έτοιμη ζύμη, ζυμώνουμε.
Η έτοιμη ζύμη μπορεί να μείνει λίγο, για 10-15 λεπτά, ώστε να «συνέλθει».
Στη συνέχεια απλώστε ένα μέρος της ζύμης σε κύκλο, αλείψτε με μαρμελάδα ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της επιλογής σας, αφήνοντας τις άκρες στεγνές και κόψτε σε τομείς – μεγάλους ή μικρούς, όπως θέλετε.

Τώρα τυλίγουμε τα ρολά και τα βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Μπορείτε επίσης να κόψετε πρώτα τη ζύμη σε τομείς, μόνο στη συνέχεια να αλείψετε το καθένα με μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Ірина Зелена

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες φούρνου ή στο τηγάνι με τυρί και μπέικον…δοκιμάστε το είναι φανταστικοί