Μπισκοτογλυκό

Συστατικά:

– 500 ml. κρέμα γάλακτος
– 500 ml. γάλα
– 250 γρ. μπάρα σοκολάτας 
– 2 πακέτα μπισκότων πτι μπερ
– 3 κρόκους αυγών
– 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυσλισμα βανίλιας
– 1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος
– 25 γρ. βούτυρο
– 1 φλιτζάνι γάλα σοκολάτας

Βήμα βήμα

– Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Σε μια κατσαρόλα (εκτός φωτιάς), ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και δεν υπάρχουν σβώλοι,
το κορν φλαουρ, οι 3 κρόκοι και το κουτι του συμπυκνωμένου γάλακτος, στη συνέχεια βάλτε το σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το γάλα ενώ ανακατεύετε. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά
μέχρι να πήξει (15 λεπτά περίπου.) Στη συνέχεια, βγάλτε απο τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας, και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε την να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει λίγο.
– Για την επικάλυψη σοκολάτας ή Ganash: θερμαίνετε 1 ποτήρι (250 ml.) Κρέμα γάλακτος στο σημείο βρασμού (αλλά χωρίς να το αφήσετε να βράσει), αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα 250 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε (εκτός φωτιάς) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και μετά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ή 25γρ. βούτυρο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να λιώσει.

– Για να συναρμολογήσετε το γλυκό: απλώστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, στη βάση μιας μεσαίας φόρμας – πυρεξ, εμποτίστε τα μπισκότα στο γάλα σοκολάτας ή σκετο και τοποθετήστε τα στο πυρεξ μέχρι να καλύψουν την κρέμα με ένα στρώμα μπισκότων, καλύψτε ξανά με στρώμα κρέμας ζαχαροπλαστικής, στη συνέχεια με ένα άλλο στρώμα εμποτισμένων μπισκότων, και ούτω καθεξής έως ότου σχηματιστούν 3 στρώματα μπισκότων, τελειώνοντας με το υπόλοιπο της ζύμης.
– ρίξτε την επικάλυψη σοκολάτας στην κορυφή μέχρι να καλύψει ολόκληρη την φόρμα.
– Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες ή 1 ώρα στον καταψύκτη έτσι ώστε η κρέμα να κρυώσει και να πήξει καλά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚαρυδογλυκό…Το άρωμα του είναι μαγικό!
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες κροκέτες ρυζιού