Καραμελωμένο κέικ πορτοκαλιού

Χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι τσαγιού ως μεζούρα, αλλά μπορείτε να το κάνετε με το μάτι αρκεί η ζύμη να μην είναι πολύ υγρή ή πολύ στεγνή, πυκνή στο σωστό σημείο.

Υλικά

1 αυγό
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για το τηγάνι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για το κέικ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αυγό προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού το γάλα το λάδι ανακατεύουμε προσθέτουμε την καρύδα και το αλεύρι ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το τηγάνι, βάζουμε τη ζάχαρη, μετά τις φέτες πορτοκαλιού και καραμελώνουμε για λίγα λεπτά, οσο να λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε τη ζύμη πάνω από το πορτοκάλι, την ισιώνουμε με μια σπάτουλα, βάζουμε το καπάκι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ψηνετε για 10 λεπτά, γυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο ή το καπάκι απο το τηγανι ίσως το αλευρώσετε γιατί είναι ωμό από εκείνη την πλευρά και μπορεί να κολλήσει, το ξαναβάζετε στο τηγάνι για 5 λεπτά το πολύ και το ψήνετε.

Μου αρέσει, ελπίζω να  αρέσει και σε εσας 🥰❤️

Προηγούμενο άρθροΑπλή και γρήγορη Ρυζόπιτα
Επόμενο άρθροΗ Αλμυρή Πίτα του κηπουρού…απλή, γρήγορη και πάνω από όλα νόστιμη.