Kέικ με χαρούπι και μήλα

Υλικά

Αυγά 2
Γιαούρτι 0,500
Ζάχαρη 1 φλ
χαρουπάλευρο 5 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο, λιωμένο 1/2 φλ
Αλεύρι 2 φλ
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Μήλα 2 μεσαίου μεγέθους
Γλυκό της αρεσκείας σας 2 κ.σ
Τρίψιμο καρύδας για διακόσμηση

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, το χαρουπάλευρο, το άσπρο αλεύρι. Όλα χτυπιούνται καλά με ένα σύρμα.
Τρίψτε τα δύο μήλα.

Ένα μεγάλο ταψί με διαστάσεις 30/40 εκ. αλείφουμε χονδρικά με μαλακό βούτυρο. Το μισό μείγμα χύνεται και τα μήλα μοιράζονται πάνω του. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και ισοπεδώνουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
Αλείψτε το έτοιμο κέικ με μαρμελάδα, το δικό μου είναι μούρα και πασπαλίστε με τρίμματα καρύδας.
Πολύ απαλό, πολύ ζουμερό, πολύ αρωματικό, απλά καταπληκτικό κέικ!

_cuva

Τέλειο για καφέ!

Καλό απόγευμα!

ΠΗΓΗКазано честно в кухнята
Προηγούμενο άρθροΙσλιμ Κεμπάπ (κεφτέδες τυλιγμένοι σε μελιτζάνα)
Επόμενο άρθροΠαγωτό χωρίς ζαχαρούχο