Ποντιακά Πιροσκί

Συστατικά για την Ζύμη

4 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 φλιτζάνια ζεστό γάλα, εάν χρειάζεται περισσότερο υγρό προσθέστε επιπλέον
ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι νερό για την μαγιά
3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

για την Γέμιση
4 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες, βρασμένες ολόκληρες και έπειτα κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
Μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Γέμιση τυριών
300 γραμμάρια ελληνική φέτα
3 αυγά
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζύμη
Προσθέστε όλα τα συστατικά μαζί, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής μαγιάς.
Ζημώνουμε για 10 λεπτά και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα

Γέμιση Τυριών
Λιώστε την Φέτα με τα αυγά με λίγο μαύρο πιπέρι και πουρέ μέχρι να συνδυαστούν.
Δεν βάζω αλάτι καθώς είναι ήδη αλμυρό από την φέτα.

Γέμιση πατάτας
Βράζουμε 3 έως τέσσερις ολόκληρες πατάτες ξεφλουδισμένες. Μόλις βράσουν και είναι
έτοιμες, κόψτε σε κυβακια τις πατάτες.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο παρθένο ελαιόλαδο, προσθέστε τις πατάτες σε κύβους,
το αλάτι μαύρο πιπέρι που σας αρέσει και τα βότανα και μετά το φρέσκο ​​μαϊντανό
Σοτάρετε μέχρι να συνδυαστούν.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, κόψτε σε 24 έως 26 κομμάτια (μπορείτε να τα μειώσετε
στο ήμισυ της συνταγής, αν δεν θέλετε τόσο πολλά)
Ανοιξτε τα περίπου 10 cm. Επαναλάβετε με όλα τα κομμάτια 


Στη συνέχεια, συμπληρώστε κάθε ζύμη με γέμιση πατάτας ή γέμιση φέτας.
Διπλώστε τη ζύμη και τσιμπήστε τις άκρες της ζύμης για να κλείσετε τη γέμιση
Ζεσταίνετε έως ότου το λάδι είναι έτοιμο για τηγάνισμα
Τηγανίστε κάθε πλευρά για 2 έως 3 λεπτά (ανάλογα με τη φωτιά σας)

Είναι έτοιμα  και εξαιρετικά με γιαούρτι ή ακόμα και τζατζίκι.

ΠΗΓΗ: Elisa Medea

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…Η συνταγή φτιάχνει δύο Κέικ
Επόμενο άρθροΠιπεροκεφτέδες με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης