Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού με την ψίχα !!!

Υλικά

 1 κιλό πορτοκάλια (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
250 γρ νερό
Το χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

 Πλένουμε και ξύνουμε  τα πορτοκάλια όπως όταν θέλουμε το ξύσμα. Τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βράζουμε νερό  σε δυνατή φωτιά . Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια και  τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Και το κάνουμε άλλες δύο φορές.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για καμιά ώρα.  Ξεκινάμε να τα κόβουμε από τις δυο άκρες και στη συνέχεια  τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε σε φέτες ή τρίγωνα ανάλογα με την προτίμησή μας. Καθαρίζουμε  νεύρα , ίνες και κουκουτσάκια και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα . Ρίχνουμε  τη ζάχαρη και το νερό  και όταν πάρουν βράση  χαμηλώνουμε και τα σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου . Λίγο πριν δέσει ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού .  Όταν κρυώσει τα φυλάμε σε καθαρό ,
αποστειρωμένο γυάλινο βάζο!
Η συνταγή είναι από την eva parakentaki
Προηγούμενο άρθροΤο μυστικό της σούπας του Ιπποκράτη
Επόμενο άρθροΕλληνική Παραδοσιακή ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!