Πορτοκαλί 🍊 παντεσπάνι.

Μια υπέροχη προσφορά από μένα σε όλους εσάς – Πορτοκαλί 🍊 παντεσπάνι.

Προϊόντα:

6 αυγά
2 γρ αλάτι
180 γρ ζάχαρη
180 γρ αλεύρι
60 γρ λάδι
60 ml χυμό πορτοκάλι (χυμός από 1 μέτριο πορτοκάλι)
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουτ βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το λάδι σε ένα μπολ και αφήστε το να δέσει.
Οι κρόκοι, η βανίλια και το αλάτι αναμειγνύονται και αφήνονται στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια ωραία πηχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλα με μια κουταλα να απορροφηθεί εντελώς.
Προσθέστε λίγο από αυτό το μείγμα στο μείγμα πορτοκαλιού ανακατεψτε το και στη συνέχεια επιστρέψτε στο κύριο μείγμα.
Σε ένα ταψί με χαρτί στον πάτο και στους τοίχους, αδειαζουμε το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Έφτιαξα για να σας δείξω 3 διαφορετικές κοπές:
Ένα ολόκληρο σαν κεικ».
Το έκοψα στα δύο για να δω πώς ήταν από μέσα».
και ένα που έκοψα σε 3 ίσα μέρη

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Κατσαρόλας με μυρωδικά σβησμένο σε κρασί
Επόμενο άρθροΣοκολατίνα Ζαχαροπλαστείου