Πορτοκαλόπιτα

Μόνο η μυρωδιά της πορτοκαλόπιτας  φέρνει στο νου εικόνες  ζεστών οικογενειακών συγκεντρώσεων και γλυκών απολαύσεων. Η εκδοχή με φύλλα κρούστας αγγίζει την τελειότητα, συνδυάζοντας την τραγανή υφή με το πλούσιο σιρόπι και το δροσερό άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά

450 φύλλο κρούστας
2 πορτοκάλια βρασμένα ολόκληρα μία ώρα
3 αυγά
250 γρμ.σπορελαιο,
250 γάλα φρέσκο,
3 πορτοκάλια ξύσμα
1 κουταλάκι μπεικιν,
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
250 γρμ. ζαχαρη

για το σιρόπι
700 γρμ ζάχαρη
500 γρ νερό ,
300 γρμ. χυμο πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Κομμάτιαζω τα φύλλα κρουστας τα ξερενω στην κουζίνα μου στους 100 βαθμούς 1 ως 2ωρες !!
Ξεκινάω το σιρόπι πρώτα 700 γρμ ζάχαρη 500 νερό ,300 γρμ. χυμο πορτοκαλιού βράζω 10 λεπτά και αφήνω να κρυώσει.

Βράζω τα πορτοκάλια μου μία ώρα τα αφήνω να κρυώσουν στην συνέχεια τα κόβω στην μέση αν τυχόν εχουν κουκούτσι,βγάζω το ζουμί του τα στιβω με το
χέρι μου ,τα αλεθω στο μουλτι μου μαζί με το λάδι και 250 γρμ. ζάχαρη και το ξύσμα γίνεται ένας χυλός αδειάζω το μια σε μια λεκάνη

Χτυπάω το γάλα με τα αυγά στο μουλτι αδειάζω και αυτό στο πολτό πορτοκαλιού ρίχνω βανίλιες μου και τα φύλλα μου που έχω ξεράνει στον φούρνο έχω
ένα ταψακι 25 επι 30 εκ βουτυρωνω και βάζουμε αλεύρι να μην μου κολλήσει το η πορτοκαλόπιτα μου .
Ψήνω την πορτοκαλόπιτα μου στους 170 αέρα 40 λεπτά σιρόπιαζω αμέσως όταν την βγάλω από την κουζίνα μου έχω το σιρόπι μου κρύο !!

Καλή επιτυχία.

H Συνταγή είναι της Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια Μανταρίνι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου με μανιταρια…θα γλείφονται και οι γείτονες