Πουρές Πατάτας με φιλέτο κοτόπουλου και πιπεριές

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου
3 Πιπεριες (κοκκινες – πρασινες – κιτρινες)
Πιπερί – Παπρικα
1 κρεμμύδι,
2 καρότα τριμμένα

πουρέ πατάτας
1 κ. πατάτες (όσο το δυνατόν ομοιόμορφες σε μέγεθος)
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
130 ml γάλα πλήρες
αλάτι, λευκό πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Μπεσαμελ
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1 κούπα (6 κ. σ.) αλεύρι
1 κ. γ. αλάτι
1/2 κ. γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ. σ. βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω το κοτοπουλο σε κυβάκια, το τσιγαρίζω μέχρι να ασπρίσει και να είναι έτοιμο και πρόσθεσα πιπέρι και πάπρικα. Επειτα πρόσθεσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότα τριμμένα και 3 τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα εβράσα για άλλα 10 λεπτά και έριξα το μείγμα στο πυρεξ

Για το πουρέ Πατάτας
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό αλατισμένο (10 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού). Μόλις μαλακώσουν τόσο, ώστε η λάμα του μαχαιριού να τις διαπερνά εύκολα, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε ζεστές.
Τις περνάμε αμέσως από τον μύλο των λαχανικών (μικρές οπές). Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες ανακατεύοντας με το σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, τμηματικά, δουλεύοντας το
μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι καθώς και λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.
Εκανα μπάλες πουρέ πατάτας και τις έβαλα πάνω απο το κοτοπουλο

Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε με σύρμα πολύ καλά και βάλτε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (να μην σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα), όταν αρχίσει να πύζη, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά. Ρίξτε απο πάνω την μπεσαμελ και πασπάλιστε με κίτρινο τυρί

και κατευθείαν στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμα

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο τέλειο Ορεκτικό…Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Οικονομική συνταγή.
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδι και κρέμα πατισερί…Πολύ εύκολο. ακόμα και για αρχάριους.