Πουρέ πατάτας με κιμά

Συστατικά
******

1 & 1/2 κγρ βραστές πατάτες
1/4 του κιλού, κιμά
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 Μεσαίο τριμμένο καρότο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κομμάτια πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 κουταλιές λάδι
1 κσ βουτύρο και 3 κσ βουτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά για κρέας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλιού του γλυκού θυμάρι
100 γρ τυρί τριμμένο μοτσαρελα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κσ λάδι και μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διαφανή.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε, την ντομάτα και την πιπεριά ανακατεύουμε και μετα αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μπαχάρι για κρέας, την κανέλα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα στις βραστές πατάτες 2 κουταλιές βούτυρο και λιώνουμε τις πατάτες μαζί με το
βούτυρο σε πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα και πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ο πουρές.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τον μισό πουρέ στην βάση και ισιώνουμε.


Απλώνουμε από πάνω την γέμιση

και από πάνω τον υπόλοιπο πουρε.


Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίχνουμε και μερικά κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Καλή Όρεξη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤα κουλουράκια της κα Μαριώς (με ζάχαρη)
Επόμενο άρθροΈνα πολυτελές επιδόρπιο που παρασκευάζεται σε λίγα λεπτά