Το χοιρινό λεμονάτο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την αρωματική γεύση του χοιρινού με τη φρεσκάδα του λεμονιού. Ο χυμός του λεμονιού προσθέτει μια ξεχωριστή όξινη νότα στο πιάτο, δίνοντάς του μια φρέσκια και αναζωογονητική γεύση. Η προετοιμασία του είναι απλή, με το χοιρινό να μαρινάρεται σε ένα μείγμα από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά. Στη συνέχεια, ψήνεται στο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες, ρύζι ή φρέσκη σαλάτα για μια ισορροπημένη γεύση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και αρωματικό κυρίως πιάτο.
Συστατικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τεμάχια
5-6 μεγάλες πατάτες
2-3 κουταλιές της μουστάρδας
2-3 λεμόνια (στημένα)
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
Παρασκευή:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό αρκετό για να τo καλύψετε, εάν είναι απαραίτητο χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με το καπάκι μέχρι να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί ρίξτε περισσότερο νερό. Όταν μαλακώσει ανοίξτε το καπάκι και ανακατεύετε συχνά.
Το κρέας πρέπει να είναι μαλακό και το μισό νερό πρέπει να έχει σωθεί (αφαιρέστε το σκόρδο).
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τηγανίστε τες λίγο,
και αφήστε τα στην άκρη. Αλατοπιπερώστε το κρέας , και ρίξτε ρίγανη. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και μουστάρδα στο μπολ και ρίξτε το πάνω από το κρέας. Προσθέστε τις πατάτες αφήστε να βράσει και να πήξει η σάλτσα .
Είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Pork with Lemon Sauce (Chirinno Lemonato)
Ingredients:
- 1 kilo of pork meat chopped in pieces
- 5-6 large potatoes
- 2-3 tablespoons of mustard
- 2-3 lemon (squeezed)
- ½ cup of oil
- Salt, pepper
- Oregano
- 1 garlic clove
Preparation:
Heat the oil in wide pot. Sauté the pork meat pieces until they start to brown and then add the garlic. Pour some hot water enough to cover them, if necessary lower the temperature and simmer with the lid on top until soft. If necessary pour more water. When soft open the lid and stir frequently. The meat needs to be soft and half the water should be left (remove the garlic). Wash and peel the potatoes, cut into large cubes. Fry them a bit, stain and set aside. Season the meat with salt, pepper and oregano. Mix the lemon juice and mustard in bowl and pour over the meat. Add the potatoes and bring to a boil. Finally it’s ready to serve.
It’s Delicious