ΠΟΥΤΊΓΚΑ…( Καρυδόπιτα με κρέμα)

Υλικά για τη βάση

5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (έβαλα μισό)
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
1κ.σ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν

Κρέμα
5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. αλεύρι
2 κρόκους αυγών (εγώ δεν έβαλα)
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ κρέμα γάλακτος

Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ξύλο κανέλας
3 καρφακια γαρύφαλλο
Χυμό μισού λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
Βρασμός 3 λεπτά από την ώρα βρασμού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν…Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκατοστών αποσπώμενη… Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου…

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι, και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς..

Κρέμα
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το αλεύρι τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν…. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να κοχλάσει…

Την αδειάζουμε σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να χλιαρίνει, και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά…
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη την ενώνουμε με την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί… Αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμενη καρυδόπιτα πασπαλίζουμε με καρύδια αλεσμένα κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει….
Είναι πεντανόστιμο γλυκό ελαφρύ δροσερό και μυρωδάτο.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Marina Hatzidaki

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Παστίτσιο, νόστιμο, λαχταριστό κι απολαυστικό
Επόμενο άρθροΚέικ “Μπαμπάς”…το λένε και το μαξιλάρι του Πασσά