Πουτίγκα Κοζάνης

Υλικά (μετράμε με το ίδιο ποτήρι)

6 αυγα,
1 βανιλια,
μισο ποτηρι κανονικο νερου ζαχαρη,
1,5 ποτηρι αλευρι,
1 ποτηρι καρυδια,
μισο ποτηρι σταφιδες αλευρωμενες,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη. Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα αφου προηγουμενως τα εχουμε ανακατεψει ολα μαζι!!! Τοποθετουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενο ταψι και το ψηνουμε στους.180 βαθμους για 45 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε.3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη το χυμο μισο λεμονιου για 5 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ: 6 ποτηρια γαλα,6 κουταλιες ζαχαρη,6 κουταλιες κορν φλαουρ,2 μορφατ μεταλικα κουτια,2 ζαχαρουχο γαλα! Ζεσταινουμε το γαλα-ζαχαρη!Διαλυουμε το κιρν φλαουρ σε λιγο απο το γαλα το ριχνουμε ανακατευουμε και οταν πηξει το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει! Χτυπαμε τα μορφατ τα παγωμενα με τα.ζαχαρουχα σε σφιχτη σαντιγυ!!!! Και αφου εχει κρυωσει η κρεμα την αφρατευουμε με το μιξερ και ριχνουμε την σαντιγυ ανακατευουμε απαλα και την Τοποθετουμε πανω στο κρυο γλυκο! Διακοσμηση κανελα-καρυδι!

ΠΗΓΗ: Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ γευστική σοκολατόπιτα!
Επόμενο άρθροΤηγανητές μελιτζάνες με πράσινες πιπεριές και ντομάτες