Συστατικά

500 γραμμάρια πράσα,
2 καρότα,
4 κουταλιές της σούπας ρύζι,
1 κγ πελτέ ντομάτας,
Μισό λεμόνι χυμό,
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο,
1 και 1/2 κγ  ζάχαρη,
Αλάτι,
3 φλιτζάνια ζεστού νερού (600 ml).

Διαδικασία συνταγής
Κόψτε τα πράσα σε παχιές ροδέλες και ξεπλύνετε καλά και στραγγίστε. Ξεφλουδίστε τα καρότα και τα κόψτε σε ροδέλες
Βάλτε το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας σε κατσαρόλα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας. Προσθέστε τις ροδέλες πράσου και καρότου και συνεχίστε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας.

Προσθέστε τα 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Καλύψτε το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Όταν το πράσα αρχίζουν να είναι τρυφερά, προσθέστε το ξεπλυμένο ρύζι. Μαγειρέψτε για περισσότερα 10 λεπτά και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια αφήστε το στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρετε.
Το ελαιόλαδο είναι το βασικό σημείο αυτής της συνταγής. Εάν έχετε την ευκαιρία να βρείτε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, γίνεται πιο νόστιμο.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΠατατοπιτάκια…καταψύξτε και φάτε όποτε θέλετε
Επόμενο άρθροΈτσι γίνονται θα υπέροχα Τρίγωνα Πανοράματος