Σοκολατογλυκό με κρέμα και μπανάνα

Υλικά

200 γρ. μπισκότα.
100 γρ. φιστίκια
100 γρ. βούτυρο.
μια πρέζα αλάτι
1 μπανάνα
300 ml κρέμα γάλακτος 33%
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σοκολάτα
λευκή σοκολάτα για διακόσμηση (τριμμένη)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιστίκια στο τηγάνι τ αλατίζουμε και τα καβουρντίζουμε 3 λεπτά.Τ αλέθουμε στο multi.Αλέθουμε και τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε σ΄ένα μπολ τα μπισκότα και τα φιστίκια μαζί.Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τη φόρμα (τσέρκι) 18 εκ. την καλύπτουμε με λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπισκότα.Μ ένα κουτάλι πιέζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα και στον πάτο το μείγμα.Πιέζουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε τα 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα ν αφρατέψει και ρίχνουμε την σαντιγί. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στην φόρμα και βάζουμε από πάνω την μπανάνα κομμένη ροδέλες.Καλύπτουμε ομοιόμορφα με λίγη ακόμα σαντιγί.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.Προσθέτουμε τα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε στη φόρμα τη μισή απλώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί.Την στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.
Διακοσμούμε με τη λευκή σοκολάτα.
Ένα φανταστικό γλυκό χωρίς φούρνο, χωρίς συμπυκνωμένο γάλα, χωρίς ζελατίνη!!!!!!!
Θα σας μαγέψει η γεύση του!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροTo Κέικ των Χριστουγέννων…Ρώσικη πλεξούδα με σταγόνες Σοκολάτας και κανέλλα
Επόμενο άρθροΜπουγατσάκια με γκαναζ λευκής Σοκολάτας