Μπουγατσάκια με γκαναζ λευκής Σοκολάτας

Υλικά:

3 αβγά και 3 κρόκοι
300 γρ ζάχαρη
800 γρ γάλα πλήρες
1 κ γλ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
200 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ φύλλο κρούστας
500 γρ λευκή κουβερτούρα
167 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
κανέλα και άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώστε ένα ταψί για muffins και βάλτε σε κάθε θήκη ένα φύλλο κρούστας βουτυρωμένο και τσαλακωμένο. Ρίξτε το βούτυρο που περισσεύει πάνω σε κάθε φύλλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C στον αέρα για 15 λεπτά.

Μέχρι να ψηθούν ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας τα αβγά και τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα, το μπεικιν παουντερ και τις βανίλιες και ανακατέψτε με το χέρι. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και περιχύστε με την κρέμα το κάθε ψημένο φύλλο κρούστας. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μικρές τρυπούλες έτσι ώστε να απορροφηθεί η κρέμα από το φύλλο.

Ψήστε στους 190 C στον αέρα για ακόμα 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά. Ετοιμάστε την γκανάζ περιχύνοντας την κρέμα γάλακτος πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει. Ρυθμίστε τον στα 800 Watt για 2 λεπτά κάνοντας παύση ανά 30 δευτερόλεπτα για να ανακατεύετε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει τελείως με προσοχή πάντα να μην σας καεί!!! Αφήστε την γκανάζ να κρυώσει και μετά βάλτε την σε σακούλα κορνέ.

Πασπαλίστε κάθε μπουγατσάκι με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Διακοσμήστε με την γκανάζ λευκής σοκολάτας. Τα μπουγατσάκια σας με γκανάζ λευκής σοκολάτας είναι έτοιμα!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Δείτε Περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικο γλυκό σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζαχαρούχο, χωρίς ζελατίνη, χωρίς αλεύρι!
Επόμενο άρθροΕκμεκ Κανταΐφι