Δείτε Επίσης: Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία | Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία

Πρωτότυπη συνταγή για κέικ με 3 γάλατα

Συστατικά:

7 ασπράδια αυγών
7 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. Αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
προθερμασμένος φούρνος 200 C βαθμοί 10 λεπτά. μετά από 10 λεπτά είναι
χαμηλώνει τη θερμοκρασία στους 150
βαθμοί 30 λεπτά
500 ml. γλυκιά κρέμα
200 ml. συμπυκνωμένο γάλα
1 λ. Κρύο
400 γρ. καραμέλα

Εκτέλεση

Αλείφουμε την βάση και τις πλευρές ενός πυρέξ 25 εκ με λίγο ηλιέλαιο και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και τις πλευρές.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα ασπράδια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός 10 λεπτά να γίνει μαρέγκα .
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τους μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς για μισή ώρα. Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βγάζουμε την βάση παντεσπάνι μαζί με το χαρτί έξω από πυρέξ

Σε ένα δοχείο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος να καλύψουμε την βάση του πυρέξ.
Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος από το παντεσπάνι και το βάζουμε στο πυρέξ πάνω από το μείγμα κρέμα γάλακτος.


Κάνουμε με ένα καλαμάκι πολλές τρύπες στο παντεσπάνι και χύνουμε από πάνω 1 λιτρο γάλα και αφήνουμε 10 λεπτά να το απορροφήσει.


Από πάνω απλώνουμε την όλη την καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Δείτε Επίσης: Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία | Ακαταμάχητη Γαλατόπιτα…δεν μοιάζει με καμία

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ Κέικ με Κρέμα Βανίλιας και Σπιτική Καραμέλα
Επόμενο άρθροΒουτήματα με μαρμελάδα τα πολύ εύκολα🌹