Πως γίνετε η πιο απλή σαλάτα “Gurmet”

 

Συστατικά
1/2 μικρό λευκό λάχανο
1/4 μικρό κόκκινο λάχανο
1 καρότο
3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
5 κουταλιές σούπας ελληνικό γιαούρτι κρεμώδες πλήρες
1 ψιλοκομμένο σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

Οδηγίες

Τρίψτε καλά το λευκό και το κόκκινο λάχανο χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε σε ένα μπολ ανάμειξης.
Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος του καρότου. Ξεφλουδίστε το εξωτερικό φλοιό και πετάξτε το.
Στη συνέχεια, με ένα αποφλοιωτή λαχανικών “ξυρίστε” το καρότο σε λεπτές φλούδες. Περιστρέψτε το για να πάρετε  φλούδες από κάθε πλευρά. Όταν κόβετε το καρότο με αυτό τον τρόπο, παίρνετε μια πιο τραγανή υφή και μια ωραία τραγανότητα στη σαλάτα. Μπορείτε να τρίψετε το καρότο αν προτιμάτε τον κλασικό τρόπο. Τοποθετήστε στο μπολ.
Πασπαλίζουμε λίγο αλάτι τα λαχανικά και προσθέτουμε το ξίδι. Ανακατέψτε πολύ καλά με τα χέρια σας και στη συνέχεια αφήστε τη σαλάτα να καθίσει για να μαρινάρετε για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, χτυπήστε μαζί τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
Πάρτε χούφτες της σαλάτας στα χέρια σας και πιέστε για να φύγει η περίσσεια νερού. Στη συνέχεια, ρίξτε στο μπολ σαλάτας. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί  για να συνδυάσετε καλά και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: realgreekrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΣουσαμοπιτα ρολό νηστίσιμη!!
Επόμενο άρθροΑρμένικα μηλοπιτάκια με σταφίδα και καρύδια