Βραστά Αυγά με ντομάτα και τυρί

Υλικά:

4 αυγά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγαλύτερη ντομάτα
1 μίσχο φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (edam μοτσαρελα …)
5-6 κλαδάκια ψιλοκομμένου μαιντανό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, τζίντζερ …

Παρασκευή:

1. Βάλτε τα αυγά σε ένα κατάλληλο μπολ, ρίξτε κρύο νερό, πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βράστε. Όταν βράσει το νερό, αφήστε τα αυγά σε μέση θερμοκρασία για 7 λεπτά. Αφαιρέστε τα αυγά από τη φωτιά,  ρίξτε κρύο νερό πάνω από τα αυγά και αφήστε τα στην άκρη.
2. Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε κύβους, κόψτε την ντομάτα σε λεπτότερους κύκλους και κάντε το ίδιο με το φρέσκο κρεμμύδι. Βάλτε λάδι και βούτυρο ή λάδι σε ένα τηγάνι με αντικολλητικό πάτο και βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία για να λιώσει το βούτυρο. Βάζουμε πάπρικα και κρεμμυδάκι στο λιωμένο βουτυρο. Προσθέστε αλάτι.

 

Σιγοβράστε για 2 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε τις φέτες ντομάτες σε κύκλους (οι ντομάτες δεν είναι αλατισμένες). Σιγοβράζουμε σε μισοσκεπαστό τηγάνι για πέντε λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεφλουδίστε τα αυγά και κόψτε κάθε αυγό στην μέση.
3 Μετά από πέντε λεπτά, τακτοποιήστε τα κομμένα αυγά πάνω από τις ντομάτες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίστε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και προσθέστε περισσότερα από τα μπαχαρικά που σας αρέσουν (τα πασπαλίζω επίσης με σκόνη πιπεριάς τσίλι, τζίντζερ και ρίγανη – βάλτε όλα τα μπαχαρικά του γούστο σας). Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί πάνω από τα αυγά και καλύψτε το τηγάνι.
Τηγανίζουμε μόνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τέλος, πασπαλίζουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με τυρι και ζαμπον
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρολά