Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να χάσετε λίπος από την κοιλιά και μάλιστα σε μία εβδομάδα, διαβάστε παρακάτω τους τρόπους για να το πετύχετε.
Βάλτε στο μυαλό σας τους στόχους που θέλετε να πετύχετε και ξεκινήστε με τα πιο βασικά. Δηλαδή να απαλλαγείτε αρχικά από το φούσκωμα, να μειώσετε την κατακράτηση υγρών και κατόπιν το λίπος της κοιλιάς.
Ας δούμε αναλυτικά τους 12 αυτούς τρόπους για το πώς να χάσετε λίπος από την κοιλιά σε μια εβδομάδα και να μειώσετε τον τυμπανισμό.

1. Πώς να μειώσετε καταρχήν το φούσκωμα

Λίπος από την κοιλιά Ο τυμπανισμός ή αλλιώς «φούσκωμα» δεν είναι κιλά ή λίπος.

Ουσιαστικά είναι αέρια ή αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο έντερο και δημιουργεί αυτό το πρήξιμο.

Όσο πιο δύσκολο είναι για το στομάχι να χωνέψει τις διάφορες τροφές, τόσο περισσότερα αέρια παράγονται και υπάρχουν πολλαπλές αιτίες για αυτό.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Ξεκινήστε την εβδομάδα, πίνοντας ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φυσικό χυμό λεμονιού κάθε πρωί, 15 ως 30 λεπτά πριν από το πρωινό σας.

Αυτή η κίνηση θα συμβάλλει στις ομαλές εκκρίσεις του γαστρικού οξέος, θα ανακουφίσει από τα συμπτώματα της καούρας και θα εμποδίσει το πρήξιμο και το σχηματισμό αερίων στο έντερο. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, που βοηθά στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

2. Μην πίνετε γάλα και καφέ για πρωινό

ΓαλακτοκομικάΊσως να σας είναι δύσκολο να μην πιείτε γάλα ή καφέ το πρωί.

Όμως αν αναρωτιέστε, πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά σε μια εβδομάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να το εφαρμόσετε, έστω για αυτή και μόνο τη βδομάδα.

Το γάλα διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος και αυξάνει την οξύτητα στον οργανισμό, επειδή είναι δυσκολοχώνευτη τροφή και αρκετά βαριά για το στομάχι. Επιλέξτε γιαούρτι ή κεφίρ καθώς περιέχουν προβιοτικά, που βοηθούν τα βακτήρια του στομάχου στις πεπτικές διαδικασίες. Όσον αφορά τον καφέ και τη μπύρα, επηρεάζουν το στομάχι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως το γάλα.

3. Μην πίνετε ποτέ αλκοόλ με άδειο στομάχι

ΑλκοόλΤο αλκοόλ διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος. Όταν όμως δεν υπάρχει τροφή στο στομάχι, το αλκοόλ επιβραδύνει τη δουλειά του και αρχίζει να διαβρώνει τα τοιχώματα του.

Με συχνή μάλιστα κατανάλωση, το αλκοόλ σκοτώνει την μικροχλωρίδα του στομάχου και των εντέρων. Δεν λέω να μην πιείτε αλκοόλ σε αυτή την εβδομάδα και γενικά, αλλά προσέξτε να μην πίνετε όταν το στομάχι σας είναι άδειο από φαγητό.

4. Μην «τρώτε αέρα»

ΚάπνισμαΓια να μπορέσετε να μειώσετε τον τυμπανισμό και να χάσετε λίπος από την κοιλιά, δεν θα πρέπει καταρχήν να τρώτε βιαστικά.

Όταν μιλάτε ενώ τρώτε, όταν μασάτε άτσαλα ή πίνετε ανθρακούχα ποτά, όταν μασάτε τσίχλες ή καπνίζετε, τότε καταπίνετε υπερβολικό αέρα. Ο αέρας αυτός σίγουρα δεν είναι επικίνδυνος, όμως οδηγεί σε υπερβολικό φούσκωμα και σχηματισμό αερίων.

Προσπαθήστε να έχετε συνεχώς υπόψη σας τις παραπάνω αναφορές, έτσι ώστε να μην λαμβάνετε άθελα σας αέρα, ο οποίος οδηγεί αναπόφευκτα στο φούσκωμα και πρήξιμο του στομάχου και στη συνέχεια της κοιλιάς.

5. Κινήσεις κινέζικου μασάζ αποσυμφόρησης

Μασάζ κοιλιάςΑπαλλαγείτε αρχικά από το φούσκωμα και στη συνέχεια από το περιττό λίπος, βοηθώντας την περιοχή με το παρακάτω μασάζ, που είναι ευρέως γνωστό από την αρχαία Κίνα.

Είναι ένα μασάζ που θα πρέπει να κάνετε για δύο λεπτά και δύο φορές την ημέρα. Το μασάζ αυτό λειτουργεί σαν μια εσωτερική άσκηση, αποτοξινώνει την περιοχή και μειώνει σταδιακά το λίπος.

Εφαρμογή
Ξαπλώστε έχοντας την πλάτη σας σε μια επίπεδη σταθερή επιφάνεια. Τρίψτε τα χέρια σας δυνατά μέχρι να είναι ζεστά. Τοποθετήστε ένα από τα χέρια σας επίπεδα στο κουμπί της κοιλιάς.

Ξεκινήστε να κάνετε αργούς μικρούς κύκλους στην κοιλιά σας, με απαλή πίεση δεξιόστροφα γύρω από τον αφαλό σας και σταδιακά να κάνετε τους κύκλους μεγαλύτερους. Κάθε κύκλος θα πρέπει να διαρκεί μεταξύ ενός και δύο δευτερολέπτων.

Νιώθετε τη θερμότητα που αρχίζει να δημιουργείται στην κοιλιακή σας περιοχή; Συνεχίστε για δύο λεπτά, δηλαδή περίπου 40 με 50 κύκλους. Είναι σημαντικό να κρατάτε το στομάχι σας ζεστό ενώ κάνετε την άσκηση και να μην βρίσκετε σε κρύο χώρο.

Αυτή η εύκολη τεχνική μασάζ, δεν προσφέρει μόνο μείωση του λίπους και αποσυμφόρηση της περιοχής. Βελτιώνει παράλληλα την πέψη, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς, επιταχύνει το μεταβολισμό και διεγείρει τα κοιλιακά όργανα.

Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας!

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή η τεχνική από μόνη της δεν κάνει θαύματα, όταν εσείς βρίσκεστε συνεχώς στον καναπέ, τρώτε φαστ φουντ και πίνετε καθημερινά ποτά και αναψυκτικά.

Θα κάνει όμως θαύματα, για όσους από σας γυμνάζεστε έστω και με περπάτημα, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς.

Τι θα πρέπει να προσέξετε:
Θα πρέπει όμως να προσέξετε πάρα πολύ και να μην εκτελείτε ποτέ την άσκηση αυτή, όταν:

Έχετε μόλις φάει
Αν έχετε πέτρες στην ουροδόχο κύστη, στα νεφρά ή στη χοληδόχο κύστη
Αν έχετε υπέρταση
Αν είστε έγκυος
Αν έχετε κήλη
Αν έχετε έλκη του εντέρου ή του στομάχου
Αν έχετε φλεγμονή στη μήτρα, στην ουροδόχο κύστη, στις ωοθήκες ή στις σάλπιγγες
Το καλύτερο είναι, αν φυσικά δεν βρίσκεστε σε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις, να εκτελέσετε αυτή την τακτική μασάζ πριν από το πρωινό σας γεύμα και λίγο πριν να κοιμηθείτε το βράδυ.

6. Πιείτε καθημερινά τσάι με τζίντζερ

Τσάι τζίντζερΤο λίπος από την κοιλιά και όχι μόνο, μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά με το τζίντζερ. Είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό ροφημάτων όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Το τζίντζερ ως πικάντικη τροφή, ηρεμεί το στομάχι και μειώνει τον σχηματισμό αερίων και την έντονη εντερική δραστηριότητα. Επίσης αραιώνει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του.

Για να ετοιμάσετε αυτό το τσάι, βάλτε περίπου 30 γραμμάρια ρίζα τζίντζερ σε μια τσαγιέρα ή μικρή κατσαρόλα και προσθέστε μια μεγάλη κούπα νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, κλείστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να κρυώσει.

Στραγγίξετε το σε μια κούπα και προσθέστε αν θέλετε λίγο χυμό λεμονιού ή ½ κουταλάκι του γλυκού καλής ποιότητας μέλι. Ή μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τζίντζερ στη σαλάτα ή το γεύμα σας.

7. Προσθέστε κίνηση στη μέρα σας
ΤρέξιμοΞεκινήστε επιτέλους να κινήστε, έστω και αν επιλέξετε μόνο περπάτημα ή ποδήλατο.

Το λίπος από την κοιλιά δεν μπορεί να μειωθεί μόνο του!

Αντί να κάθεστε στην τηλεόραση, προτιμήστε να περπατήσετε, έστω και για 20-30 λεπτά. Ίσως το θεωρείτε και αυτό άσκοπο, αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ γρήγορα στη μείωση του λίπους και των κιλών σας.

Προτιμήστε επίσης, αντί να επιλέξετε το ασανσέρ, να ανεβείτε με τις σκάλες. Μπορεί να σας φαίνεται μια απλή κίνηση, όμως είναι μια επιπλέον κίνηση για τους στόχους σας. Επίσης, προτιμήστε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας λίγο πιο μακριά από το προορισμό σας και να περπατήσετε.

8. Μειώστε το αλάτι στα φαγητά
ΑλάτιΤο αλάτι όπως γνωρίζετε περιέχει νάτριο, το οποίο απορροφά πολύ νερό στο σώμα. Αυτό σημαίνει πως δημιουργεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και δυσφορία ή φούσκωμα στο έντερο.

Αντίθετα, προσθέστε πολλές τροφές που περιέχουν κάλιο, που έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα υγρών στο σώμα, ελαττώνοντας σημαντικά το πρήξιμο. Πολλά άτομα δεν γνωρίζουν πως το κάλιο, εκτός από την παραπάνω ιδιότητα του, βοηθά αποτελεσματικά σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο είναι η μπανάνα, η ντομάτα, τα παντζάρια, το σπανάκι, το αβοκάντο, ο χυμός καρύδας, το γιαούρτι, η γλυκοπατάτα και ο σολομός.

9. Πιείτε αρκετό νερό
ΝερόΠίνετε επαρκείς ποσότητες νερού.

Βοηθήστε το σώμα σας να είναι πιο ευχαριστημένο και ενυδατωμένο, πίνοντας αρκετές ποσότητες νερού και άλλων φυσικών υγρών κάθε μέρα.

Συνήθως συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Όταν όμως θέλετε να πετύχετε ένα τέτοιο στόχο, μπορείτε να αυξήσετε τα ποτήρια νερού έως και 13 ημερησίως.

Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του σώματος σας. Παίζει επιπλέον σημαντικό ρόλο, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και της αρτηριακής σας πίεσης.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά στη σωστή διαχείριση της όρεξης σας. Παράλληλα, πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό αμέσως πριν από ένα γεύμα, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη συνολική πρόσληψη και να στηρίξετε την απώλεια βάρους και λίπους.

10. Ρόφημα με αγγούρι και τζίντζερ
Ρόφημα με αγγούρι & τζίντζερ Όταν αναρωτιέστε πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά και μάλιστα σε μια εβδομάδα, δεν δοκιμάσατε το παρακάτω ρόφημα. Θα σας φέρει αποτελέσματα που ίσως δεν πιστεύετε πως είναι πιθανά. Δώστε του μια ευκαιρία και θα καταλάβετε τι εννοώ!

Συστατικά:

1 μέτριο αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κομμάτια (προτιμήστε αν γίνεται βιολογικό, αλλιώς πρέπει να το πλένετε πάρα πολύ καλά)
1/2 λεμόνι χωρίς τη φλούδα (όχι στυμμένο)
τζίντζερ ένα κομμάτι στο μέγεθος του αντίχειρα, σε μικρά κομμάτια (αφαιρείτε τη φλούδα)
φρέσκα φύλλα μέντας (περίπου 5-10 φύλλα)
3 καπάκια βιολογικό μηλόξυδο (περίπου 1,5 κουταλιά σούπας)
Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και λειτουργήστε το για 3-4 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα συστατικά. Τα στραγγίζετε πολύ καλά με ένα σουρωτήρι σε ποτήρι και επιμένετε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να αφαιρεθεί όλο το υγρό.

Πίνετε το ρόφημα το βράδυ, λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Μπορείτε να πιείτε το ρόφημα αυτό σαν smoothie, χωρίς δηλαδή να το στραγγίξετε, έχοντας το πρόσθετο πλεονέκτημα των φυτικών ινών.
Ως στραγγισμένο υγρό θα έχετε μια μερίδα, ενώ ως πλήρες μείγμα θα σας δώσει δύο μερίδες, που μπορείτε να χωρίσετε και να πιείτε το πρωί με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο. Δεν θα πρέπει να φάτε ή να πιείτε κάτι άλλο για τα επόμενα 30 λεπτά.
* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα φύλλα μέντας, με φρέσκο μαϊντανό και το ξίδι μηλίτη (μηλόξυδο) με χυμό αλόης βέρα.

ΠΗΓΗ: rogmes.gr

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με καπνιστό χοιρινό, τυρί και γιαούρτι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Νουά με πουρέ Γλυκοπατάτας