Πώς να φτιάξετε σάλτσα σκόρδου με αυγό λάδι και λεμόνι (αιόλι)

Το αιόλι είναι μια λεπτή και ταυτόχρονα απλή σάλτσα σκόρδου.
all-i-oli σημαίνει «σκόρδο και ελαιόλαδο». Οι κάτοικοι της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή τη σάλτσα. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει τρία υλικά: αλάτι, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Μια πιο περίπλοκη συνταγή, η οποία μπορεί κάλλιστα είναι ένα νόστιμο υποκατάστατο της μαγιονέζας περιέχει κρόκους αυγών.

Συστατικά:

3 φρέσκους κρόκους
7 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλιτζάνια παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Παρασκευή:

Χρειάζεστε ένα μπλέντερ για να φτιάξετε αυτην την σάλτσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και το σκόρδο.
Αλατίστε το μείγμα που προκύπτει. Σταδιακά, σε μια λεπτή ροη, εισάγετε το λάδι.
Όταν η σάλτσα γίνει πηχτή, κρεμώδης και ελαφριά, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Αυτή η σάλτσα ταιριάζει πολύ με πατάτες, σάντουιτς και μπιφτέκια. Το αιόλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ντρέσινγκ για σαλάτες λαχανικών και κρέατα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ: Ο βασιλιάς των γλυκών
Επόμενο άρθροΠαπαρδέλες με γαρίδες και σάλτσα Αlfredo