Ρολάκια κανέλας με σιρόπι καραμέλα

Υλικά

Σιρόπι Καραμέλας
115 γρ βούτυρο
200 γρ καστανή ζάχαρη
125 γρ μέλι

Ζύμη Cinnamon Roll
310 ml γάλα χλιαρό
8γρ μαγιά ξηρή
50 γρ ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ βούτυρο λιωμένο
535 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι

Για την Γέμιση
140 γρ καστανή ζάχαρη
10 γρ κανέλα σκόνη
45 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο ,την μαγιά ,την ζάχαρη, το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι και το αλάτι στο τέλος.
Αναμιγνύουμε με τον γάντζο να ενωθούν τα υλικά περίπου 5-6 λεπτά ώσπου η ζύμη να συγκεντρωθεί στον γάντζο.
Η ζύμη θα κολλάει λίγο αλλά δεν πειράζει.Μη βάλετε αλεύρι.Με λίγο λαδάκι στα χέρια δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι και βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για 1 ώρα.

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο την καστανή ζάχαρη και το μέλι. Το τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει ίσα ίσα μια βράση και να αναμειχθούν τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψί που θα ψήσουμε τα ρολάκια και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Παίρνουμε τη ζύμη και την βάζουμε στον πάγκο που έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι. Ανοίγουμε σ ένα μεγάλο τετράγωνο περίπου φύλλο όχι πολύ λεπτό, περίπου 3-4 εκ.
Σ ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Σ ένα άλλο μπολ έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο περίπου 50 γρ και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Αφού έχουμε απλώσει το λιωμένο βούτυρο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη ζάχαρη με την κανέλα να πάει παντού.
Ξεκινάμε να διπλώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό.

Το κόβουμε σε 10 περίπου κομμάτια και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι στο ταψί επάνω στο σιρόπι της καραμέλας αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Τα αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένα με μία πετσέτα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C αέρα για 35-40 η μέχρι να ροδίσουν!!!!
Όταν βγουν από τον φούρνο και είναι ακόμη ζεστά τοποθετούμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και αναποδογυρίζουμε το ταψί ώστε το σιρόπι καραμέλας να καλύψει τα ρολάκια.
Τα ρολάκια μας είναι έτοιμα!!!!!!!

Απίστευτα αφράτα ρολάκια με υπέροχη γεύση και το σιρόπι καραμέλας που πραγματικά τα απογειώνει!!!!!!!
Διατηρούνται αφράτα και μαλακά για τουλάχιστον 4 μέρες.

Καλή επιτυχία

Για Περισσότερες ωραίες συνταγές κάνετε εγγραφη στο κάναλι Bake It

Προηγούμενο άρθροΜπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚεμπάπ κρασιού!