Ραβανί με γιαούρτι

Υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
Ενάμισι φλιτζάνι γιαούρτι
Ξύσμα ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμός μισού λεμονιού
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι νερό + 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για το Σιρόπι:
Τρία και μισά φλιτζάνια ζάχαρη
Τρία και μισά φλιτζάνια νερό
Πάνω από:
Φιστίκια καρύδας, σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε γιαούρτι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, κοσκινισμένο αλεύρι, σιμιγδάλι, λιωμένη μαργαρίνη και μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ομαλή σύσταση. Από την άλλη πλευρά, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού με ένα μίξερ και ανακατέψτε τα στο μείγμα με σιμιγδάλι. Ρίξτε σε ένα μέσο λιπαρό δίσκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών για 40-45 λεπτά. Βράστε την ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι. Βγάζετε τη κατσαρολα από τη φωτιά 3-4 λεπτά αφού βράσει. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρύδα και φιστίκια σε σκόνη και σερβίρουμε.

Καλη Απόλαυση

Σιροπιαστό Κέικ Γιαουρτιού

ΠΗΓΗ: https://www.sabah.com.tr/

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα
Επόμενο άρθροΧαλβάς με Σοκολάτα….