Ραβανί με καρύδα!!!

Υλικά

Για ταψί νο 34
6 αυγά
1 κούπα τσ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκαλι
3 βανιλιες.
2 μικρά κεσεδακια παραδοσιακό γιαούρτι
1 κεσεδακι σπορελαιο
1 κεσεδ. σιμιγδαλι χοντρό
1 κεσεδ. φαριν απ
Μισό κεσεδακι σιμιγδαλι ψιλο
μισο κεσεδάκι καρυδα ασπρη.
1 μπεικιν
Λιγο κονιακ

για το σιρόπι
3 Ποτηρια ζαχαρη
3μιση νερό
Λιγο χυμο λεμονι και 1 φλουδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε 3 λεπτά με το μιξερ χειρός σε μια λεκάνη 6 αυγά + 1 κούπα τσ. ζάχαρη + ξύσμα απο 1 πορτοκαλι + 3 βανιλιες.
Στη συνέχεια προσθετουμε το γιαούρτι, σπορελαιο, σιμιγδαλι χοντρό, φαριν απ
σιμιγδαλι ψιλο και καρυδα ασπρη.
Μετά ρίχνουμε το μπεικιν και Λιγο κονιακ
Τα ανακατευω καλά και τα ριχνω στο λαδωμενο ταψάκι
Ψηνουμε στον αερα στους 170 β περιπου να ροδισει πολυ καλά 40 λεπτά.

Για το σιρόπι Βραζουμε 3 λεπτά από την ώρα του βρασμού
Κρύο το σιροπι, καυτό το γλυκό.
Μολις το βγαλουμε απο τον φουρνο το τρυπαμε σε αρκετές μεριες με μαχαιράκι και σιροπιαζουμε.
Αφηνουμε 2 ωρες να φουσκωσει.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με κοτόπουλο και μαριναρισμένα μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ρύζι