Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με μέλι
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με μέλι. Γίνεται πολύ εύκολα σε ένα κατσαρολάκι χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Υπέροχα αρώματα από κανέλα και καρύδια που δένουν αρμονικά με τον Μελένιο χαλβά!
Υλικά
H μεζούρα είναι η ίδια για όλα τα υλικά…
Χρησιμοποιούμε ένα φλυτζανι η κούπα η ποτήρι εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι…
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτηρι σιμιγδάλι ανάμικτο ψιλό και χοντρό
1 ποτηρι ζάχαρη καστανή (αντί για 1 1/2 διότι προσθέτω μέλι)
2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμενα
ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού
2 κ.σ.γεματα μέλι
και κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βαθιά ζεστάνω το ελαιόλαδο προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύω μέχρι να χρυσώσει ελαφρώς, ρίχνω τα καρύδια
και έχω έτοιμο το σιρόπι αποσύρω από το μάτι και ρίχνω πολυ προσεκτικά ανακατεύοντας το σιρόπι μέχρι να ξεκολλήσει από τα
τοιχώματα ο χαλβάς
Τον αφήνω για λίγο σκεπασμένο και τον φορμάρω..τον σερβίρω μέλι και κανέλα όπως βλέπετε στην φωτο
Είναι αφρατος και ζουμερός!!! είναι η αδυναμία μου….
Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με βούτυρο
Η συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, οπότε αυτό τον κάνει τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.
Υλικά
300 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) Σιμιγδάλι
600 ml νερό (2 φλιτζάνια τσαγιού)
200 γραμμάρια ζάχαρη (1 φλιτζάνι) ή 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας
για διακόσμηση:
καρύδια
Κανέλα
Τριμμένη καρύδας
Εκτέλεση
1. Το πρώτο βήμα σε αυτήν την κλασική συνταγή με σιμιγδάλι χαλβά είναι να ανακατέψετε τη ζάχαρη και το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Συνεχίζουμε τη συνταγή βάζοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
3. Όταν ζεσταθεί το βούτυρο και λιωσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να ψήνετε.
4. Σιγά σιγά και σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι.
Δεν χρειάζεται να είναι κρύο, μπορεί να προστεθεί αμέσως και ζεστό.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς να αρχίσει να ξεχωρίζει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
5. Ρίξτε σε ένα ταψί. Βάλτε τον έτοιμο σιμιγδαλένιο χαλβά για 5-6 ώρες στο ψυγείο.
Το κόβουμε και το διακοσμούμε με καρύδια και τρίμματα καρύδας. Εκτός από διακόσμηση, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα πριν σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/