Ρεβάνι με παπαρονόσπορο

Συστατικά

για τη ζύμη

3 μεσαία αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (200 ml)
1 ποτήρι γιαούρτι (200ml)
1 ποτήρι λάδι (200 ml)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (200 ml)
1 ποτήρι αλεύρι (200 ml)
50 γραμμάρια σπόρους παπαρούνας 
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
Λαδώνουμε ένα πυρεξ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι , γιαούρτι και ανακατεύουμε πάλι με το συρμα χειρός. Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και τον παπαρονόσπορο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε να γίνει ένας πηχρός χυλός.
Τέλος ρίχνουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε με το συρμα χειρός πάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και το απλώνουμε.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 ° C για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα λεμονιού σε κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά (από την αρχή βρασμού) και αποσύρουμε από την φωτιά.
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το ραβανί στην επιφάνειά του και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε το ραβανί πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με φιλέ αμυγδάλου ή ότι έχετε

Προηγούμενο άρθροΌταν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε κάτι ξεχωριστό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική.
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου με Φέτα