Υλικά:

 

1 Πακέτο ρεβίθια 500 γρ.
800 γρ. χοιρινή πανσετα
1 Κουτί μανιτάρια
3 Μεγάλα κρεμμύδια
3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο
5-6 ντοματινια
3 Κουταλιές ζάχαρη
2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο
1 Κουταλιά ξύδι από κρασί
2 Δαφνοφυλλα
Αλάτι και πιπέρι
Ζωμός από τα ρεβίθια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάστε αποβραδίς τα ρεβίθια. Βράστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ ή ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κεμμυδια κυδωνατα, τα σκόρδα σε φετουλες, βάλτε τα μανιτάρια, την χοιρινή πανσετα ρίξτε το κρασί, την ζάχαρη, το ξίδι, τα δαφνόφυλλα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια.
Βάλτε στο φούρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας (θα χρειαστεί μια ώρα).  Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια, συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται.
Αφήστε να γίνει το φαγητό, να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του.  Σερβίρετε με κόκκινο κρασί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή είναι της Γωγώ Σαμίου via trikalaview.gr

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με βάση από κιμά κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι Κοτόπουλο με Κριθαράκι…μόλις βγήκε από το φούρνο