Ρεβυθόπιτα

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι ρεβιθιού (250 γρ.)
3 φλιτζάνια νερό (665 ml)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή αλάτι kosher

Για επικάλυψη
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι ρεβιθιού σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε μια πρέζα αλάτι (περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού).
Προσθέστε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας για να αποφύγετε τυχόν σβώλους (μπορεί να είναι λίγοι). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 ώρες (δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο).
Μόλις ξεκουραστεί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο ταψί (περίπου 1 κουταλιά της σούπας πρέπει να είναι αρκετή).
Χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ (υπάρχει αρκετό κουρκούτι για να φτιάξω δύο αυτού του μεγέθους).
Ρίξτε το κουρκούτι στο ταψάκι μέχρι να έχει πάχος 5-7 mm (δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο) και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να γίνει τραγανό γύρω από τις άκρες.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το βγάλετε σε ξύλο κοπής.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατι και πιπέρι και κόβουμε σε φέτες.

Φάτε όσο είναι ζεστή!

Φωτό: Miriam Matti

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με παπαρουνόσπορο…Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και όμορφα στην εμφάνιση
Επόμενο άρθροΠίτα σφολιάτα με κολοκυθολούλουδα και τυρί….την κάνετε στο λεπτό