Ρεβύθια με σπανάκι

Εκπληκτικά ρεβύθια με σπανάκι!

Αυτό το πιάτο είναι ένα πραγματικό διαμάντι:

  • Γεύση: Η πλούσια γεύση των ρεβυθιών αγκαλιάζεται από το φρέσκο και ζουμερό σπανάκι, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.
  • Υφή: Η τέλεια ισορροπία μεταξύ βελούδινων ρεβυθιών και τραγανών φύλλων σπανακιού προσφέρει μια αξεπέραστη εμπειρία.
  • Θρεπτικά συστατικά: Πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, αυτό το πιάτο αποτελεί μια θρεπτική πανδαισία.

  • Ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, λεμόνι, μπαχαρικά και μυρωδικά, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο! Είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

450 γρ. ρεβύθια μέτρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνιθο
500 γραμμ. σπανάκι
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
κάρυ

Εκτέλεση

Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Τ αφήνουμε όλη τη νύχτα. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-40 λεπτά.Τα ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

Πλένουμε καλά το σπανάκι και τον άνιθο και τα κόβουμε.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5’ το καρότο,το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνιθο και τον χυμό λεμονιού.Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.Δοκιμάστε να βάλετε και κάρυ δίνει μια ξεχωριστή γεύση.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού πορτοκαλιού-λεμονιού
Επόμενο άρθροΑφράτα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα