Κέικ γιαουρτιού πορτοκαλιού-λεμονιού

Υλικά

μπισκότα 250
Λάδι 100 γρ
Γιαούρτι 500 γρ
Άνθος Αραβοσίτου Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ 1
Νερό 500 ml
Ζάχαρη 2 φλ
Πορτοκάλι 1 τεμάχιο
Λεμόνι 1 τεμ
Ζελατίνη 10 γρ

Παρασκευή

Αρχικά αλέθονται τα μπισκότα και ανακατεύονται με το βούτυρο που έχει λιώσει.
Σε κατάλληλη πιατέλα τοποθετείται ένα τσερκι με διάμετρο 24 εκ. Το μείγμα χύνεται σε αυτό. Ισοπεδώνεται και συμπιεζετε με ένα κουτάλι.
Το γιαούρτι ανακατεύεται με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και την τριμμένη φλούδα ενός μεγάλου λεμονιού, καθώς και το χυμό από μισό πορτοκάλι.
Δύο κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη μουλιάζονται σε 50 ml νερό και όταν η ζελατίνη φουσκώσει, υγροποιείται για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το προσθέτω στο γιαούρτι και ανακατεύω.

Ρίχνω την κρέμα γιαουρτιού πάνω από την βάση. Πριν από αυτό, τακτοποίησα πορτοκαλί μισά στα τοίχωματα απο το τσερκι.
Βάζω το κέικ στην κατάψυξη για μισή ώρα, οπότε ετοιμάζω τη δεύτερη κρέμα.
Ο πολτός από μισό πορτοκάλι που χρησιμοποίησα τον χυμό το αλεσα στο μπλεντερ.
Το ανθος αραβοσίτου διαλύεται σε μισό λίτρο νερό, που βράζει στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την υπόλοιπη κούπα ζάχαρη.
Βγάζουμε την έτοιμη κρέμα από τη φωτιά και την κρυώνουμε για λίγο, ανακατεύοντας για να μην κάνει κρούστα.
Προσθέτω και τον πολτο πορτοκαλιου.

_cuva

Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη και ρίχνω στη μέση την κρέμα πορτοκαλιού. Ισοπεδώνω με ένα κουτάλι.
Τοποθετήστε από πάνω φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Μπορείτε όμως να διακοσμήσετε ανάλογα με το γούστο σας.
Το αφήνω να σφίξει στο ψυγείο. Καλό είναι να το αφήσετε να καθίσει για τουλάχιστον μία ή δύο ώρες. Απλά φροντίστε να δέσει εντελώς η κρέμα.
Πολύ νόστιμο και φρέσκο ​​κέικ με γεύση εσπεριδοειδών. Και χωρίς ψήσιμο.
Σίγουρα θα ταιριάζει πολύ και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αλλά προσωπικά συνδέω αυτό το άρωμα με τον χειμώνα.

_cuva

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς του Κουταλιού: Μια Παράδοση αιώνων
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά Ρεβύθια Σπανάκι: Γεύση Γνήσια και Θρεπτική