Ριγγατόνι με Κιμά στο Φούρνο

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. rigatoni βρασμένα
1 κ.γ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό
50 γρ. βούτυρο
3 κ.γ. αλεύρι
4 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα
1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές παρμεζάνας τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά, al dente, και αφήνετε στην άκρη.
Λαδώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος με 3 κουταλιές λάδι όλη την επιφάνεια της βάσης αλλά και τα τοιχώματα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για ένα – δυο λεπτά στο λάδι,
προσθέστε το κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να «σπάσουν» οι σβώλοι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίξτε το μαϊντανό και τα κολοκυθάκια, σοτάρετε ελαφρά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και ρίξτε τα στο πυρέξ.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Σταδιακά ρίξτε το γάλα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψτε την παρμεζάνα.
Ρίξτε ομοιόμορφα τη λευκή σάλτσα πάνω από το μίγμα ζυμαρικών και απλώστε τη μοτσαρέλα.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Καλή απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: kidspot.com.au

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο Κέικ με μαύρο τσάι
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό ,Σιροπιαστό Σάμαλι