Ριζότο γαρίδας και κολοκυθιών

Αποφάσισα χθες να κάνω τις νόστιμες γαρίδες και το κολοκυθάκι ριζοτο.

Συστατικά

350g ρύζι Arborio ή Carnaroli
3 κουταλιές της σούπας (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο,
Ολόκληρες 500 γραμμάρια γαρίδες
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κολοκύθια (κολοκύθι), τριμμένο
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
2 (5 γραμμάρια) κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Πως να το φτιάξεις

1. Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας (40 ml) ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε χωρίς να το μαυρίσετε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε.
3. Λιώστε το μισό βούτυρο και το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Αλατίστε για γεύση.
Ανακατέψτε το ρύζι και μετά από 2 λεπτά, ρίξτε το λευκό κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
4. Προσθέστε μια κουταλιά του ζεστού ζωμού, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ο ζωμός έχει απορροφηθεί, ανακατέψτε άλλη μία κουτάλα ζωμό. Συνεχίστε να προσθέτετε γεμάτες κουταλιές ζωμό, ανακατεύοντας και αφήνοντας κάθε κουτάλα να απορροφηθεί πριν προσθέσετε το επόμενο μέχρι το ρύζι να είναι «al dente» (περίπου 15 λεπτά).
Ανακατέψτε τις γαρίδες στο ριζότο πάνω από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.
5. Αφαιρέστε το τηγάνι (ή την κατσαρόλα) από τη φωτιά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο , πασπαλίστε με μαϊντανό

Σημείωση: Στο τέλος εγώ ανακάτεψα και λίγο τυρί τριμμένο ρεγκάτο

ΠΗΓΗ: David Stevens 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Εύκολη και Νόστιμη κολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΜωσαϊκό ή Σαλάμι ή κορμός σε 10 λεπτά